Milićević: SPS ima brojne kvalitetne kadrove za ministra prosvete

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević rekao je da Socijalistička partija Srbije (SPS), čiji je član, ima veliki broj kvalitetnih kadrova za mesto ministra prosvete.
Prethodni ministar prosvete Branko Ružić, takođe kadar SPS, podneo je ostavku nekoliko dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a Milićević je za Večernje novosti ocenio da je to bio "lični čin usled tragedije".
"Predsednik SPS Ivica Dačić pominjao je već nekoliko imena (za poziciju ministra prosvete). Siguran sam da će u dogovoru sa predsednicom Vlade Srbije (Anom Brnabić) predložiti najboljeg kandidata", kazao je Milićević.
Upitan o pokretu čije osnivanje najavljuje predsednik Srbije i doskora Srpske napredne Stranke Aleksandar Vučić i da li će se SPS priključiti tom pokretu, Milićević kaže da će o tome razgovarati Dačić i Vučić.
 
"Ne bih govorio o pokretu pre nego što to ne učine oni koji su vlasni. Sa sigurnošću mogu reći da 33 godine postojanja SPS kao relevantnog političkog činioca jasno govori da socijalisti ne mogu izgubiti identitet", rekao je v.d. ministra prosvete.
 
Poslanik SPS Radovan Arežina rekao je prethodne nedelje na sednici Skupštine Srbije da su kandidati SPS-a za ministra prosvete profesori Slavica Đukić Dejanović, Ivica Radović, Radivoje Mitrović, Predrag Marković, a predsednik SPS Ivica Dačić kazao je da je među kandidatima i direktor Istorijskog instituta Aleksandar Rastović, kao i da bi izbor trebalo da bude poznat u narednih petnaestak dana.
  • Ja

    05.06.2023 13:46
    Predrag Markovic: pametan, obrazovan a pre svega čovek kulturan, lepih manira. Takav treba da bude ministar...
  • Dr

    05.06.2023 12:43
    Ne mešam se u politiku
    Ali moram još da dodam "Očevi i majke vaspitavajte svoju decu, naučite ih da poštuju druge jer niko nije dužan to da radi umesto vas". Nastavnici su nemoćni pred nevaspitanom, bezobraznom a zaštićenom decom (neka su već postale male barabe i prave velike probleme drugoj deci i nastavnicima. Neće nam pomoći nikakav ministar ako mi ne vaspitamo i disvciplinujemo decu. Biće hiljadu primedbi na ovo ali pokušajte da shvatite šta vam je najbitnije, dete!
  • Nadam se

    05.06.2023 11:35
    Predrag Markovic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.