Vesić: Protesti "Srbija protiv nasilja" se organizuju da se skrene pažnja sa Kosova

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da se protesti "Srbija protiv nasilja" organizuju da bi se skretala pažnja sa dešavanja na severu Kosova, gde se "teško krše ljudska prava".
Kako je rekao, protesti se organizuju zato da se "glas Srba koji protestuju u opštinama na severu Kosova ne čuje".
Vesić je za televiziju Pink rekao da dok srpski narod vodi istorijsku bitku u opštinama na severu Kosova, u kojima su nedavno na izborima koje su Srbi na poziv Beograda bojkotovali, izabrani albanski gradonačelnici, neko organizuje proteste da bi "sve to stavio u stranu". 
Dodao je da bi, umesto organizovanja protesta protiv vlasti, "trebalo da govorimo o tome šta (kosovski premijer Aljbin) Kurti radi".
 
"Žele na silu da dođu na vlast, da fizički eliminišu (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, i da sakriju šta se dešava na Kosovu", ocenio je Vesić.
 
Protesti "Srbija protiv nasilja", koje organizuje deo opozicije, počeli su nakon dva masovna ubistva u kojima je početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca ubijeno 18 osoba, a ranjeno više od 20, sa zahtevima za smenu odgovornih za porast nasilja u društvu i zabranu medija koji nasilje promovišu.
  • pera

    05.06.2023 15:08
    a kosovo se desava da se skrene paznja sa kriminala i praznog novcanika
  • Protesti se dešavaju

    05.06.2023 12:09
    a ne organizuju
    Protesti se dešavaju i masovni su, baš zato što Vučić izdaje Srbiju i razgovara o Francusko-Nemačkom planu koji je priznanje nezavisnosti Kosova. A sada se pojavio novi plan 8 tačaka koji je isto priznanje nezavisnosti Kosova. Tako dok Srbija ne odbaci te planove protesti se dešavaju, a ne organizuju. I vlast će da se menja dok se ne postavi vlast koja će da odbaci u potpunosti Francusko-Nemački plan, čak ovi protesti su ništa šta može da se desi dok se to ne odbaci. Otprilike tako je i bilo sa litijama u Crnoj Gori, sve je bilo stalo dok nije odbačen Zakon o veroispovesti. Mislim da je francusko-nemački plan u stvari Vučićev zakon o veroispovesti, i proći će isto kao i Milo u CG .
  • Andrija Šrek

    05.06.2023 11:56
    ??
    Čekaj, pa valjda obrnuto?
    Protesti protiv nasilja su prvi počeli, pa tek onda ovaj spin na Kosovu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.