Ković: Vučić je dezorijentisan, ne može da se bavi Kosovom - jedno govori, a čini nešto sasvim drugo

Profesor Filozofskog fakulteta, istoričar Miloš Ković izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog svoje političke dezorijentisanosti više ne može da se bavi rešavanjem pitanja Kosova.
Ković je naveo da Vučić već duže vreme pokazuje političku dezorijentisanost, "koja je poslednjih dana eskalirala kada je na kontramiting doveo 10.000 ljudi sa severa Kosova i sada kada pominje ubijanje članova sopstvene porodice".
"U poslednje vreme kod Aleksandra Vučića je vidljiva ozbiljna politička dezorijentisanost zbog koje on više ne može da se bavi temama od najvećeg nacionalnog i državnog interesa, kao što je pitanje Kosova i Metohije. Pristojnost nikada nije bila njegov stil, ali sada vidimo ozbiljnu političku dezorijentisanost, izraženiju nego ranije", rekao je Ković. 
Prema njegovim rečima, Vučićeve izjave su često protivrečne jer on govori jedno, a čini nešto sasvim drugo. 
 
"Teško je razdvojiti ono što je rekao za javnost od onoga što zaista ima neki smisao. Iza Vučića stoji veliki tim medijskih i političkih savetnika, međutim u poslednje vreme izgleda da tom timu nedostaje sistem. Ono što je Vučić uradio s kosovskim Srbima zbog kontramitinga je ozbiljna greška ili je to učinjeno namerno zbog sopstvenog rejtinga", ocenio je profesor. 
 
Dodao je da su prištinske vlasti zauzele srpske opštine na severu Kosova zahvaljujući Vučićevoj naredbi da se većina Srba dovede na njegov skup u Beogradu. Ković je naglasio da je Vučiću, pre svega, bitan rejting na Zapadu. 
 
"Vučić shvata da je njemu najvažniji rejting koji ima na Zapadu, a u isto vreme patriotskim prividom, koji stiče podizanjem spomenika Stefanu Nemanji ili završetkom Hrama Svetog Save, podiže rejting u domaćem glasačkom telu", kazao je on. 
 
Komentarišući najnovije salve uvreda na račun političkih neistomišljenika i pominjanje ubijanja sopstvene dece, Ković je rekao da pristojnost nikada nije bila odlika političkih nastupa Aleksandra Vučića. 
 
"Vučić voli da govori o 'pristojnoj Srbiji' i 'pristojnim ljudima', ali što više govori o tome on sve manje poštuje pravila pristojnosti. Šokiran sam kako on tretira opoziciju i novinare iz redakcija koje nisu pod njegovom kontrolom. Kada se tome doda i najnovija retorika o svojoj mrtvoj deci, stiče se utisak da je on izgubio kompas i da se raspada", zaključio je Ković.
  • Prle

    07.06.2023 05:23
    Povratak otpisanih
    Čovek je dobro "orjentisan" - uz podršku dezorjentisanog dogura do redovnog profesora, pa sada oplete po pokrovitelju svoje izuzetnosti. Naravno, ne onako istorijski, nego kvazi psihološki i šarlatanski, kao i njegov prethodnik Ljušić - dok je sedeo u fotelji direktora ljubio je stope stvoritelja, a sada veliki kritičar i objektivni analitičar.
  • Vučiću odlazi

    07.06.2023 00:11
    U uslovima gde je došlo do promena odnosa snaga u svetu i gde niko nikom ništa neda ni po koju cenu, Vučić je na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Srbiji treba drugačiji tip predsednika, Vučiću odlazi !
  • 696

    06.06.2023 21:00
    Ne bi bilo čudno
    Vrdalama će na jednoj od njegovih televizija da odgovori profesoru i to, naravno, u novom sakou. Moguće je da profesora optuže za pokušaj rušenja državnog sistema i napad na nepomenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.