Sutra sednica Vlade Srbije o "istorijskim odlukama": Ministri još ne znaju dnevni red

Niko od ministara još nije dobio poziv za sutrašnju sednicu Vlade Srbije na kojoj se, kako je najavljeno, očekuju "istorijske odluke", saznaje nezvanično agencija Beta u vladi.
Sutra sednica Vlade Srbije o "istorijskim odlukama": Ministri još ne znaju dnevni red
Foto: 021.rs
Tu informaciju Beti je potvrdio i ministar privrede Rade Basta, koji je rekao da nije dobio poziv za sednicu vlade i da ne zna šta će biti na dnevnom redu. 
Basta nije znao odgovor na pitanje da li je u planu rekonstrukcija vlade ili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. 
"Za dnevni red pitajte (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića. Niko od ministara nije dobio poziv za sednicu vlade koja je najavljena za četvrtak", rekao je Beti ministar Basta. 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obratiće se javnosti danas u 20 časova.
 
Vučić je najavio da će izaći s novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju "važne političke i ekonomske vesti". 
 
Brnabić je rekla da je s predsednikom i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračune da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera, koje će danas biti objavljene. 
 
Premijerka je proteklih dana, u nekoliko navrata, najavila da je spremna i da podnese ostavku.
 
Vučić je ranije najavio i održavanje beogradskih i, kako je rekao, nekih drugih izbora. 
"Ako hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu. Biće izbora u Beogradu, ali biće i nekih drugih izbora. I da im učinim još jednu uslugu, kažu da im je teško zbog smanjenja cenzusa, da kršim evropske norme. Evo možemo na pet odsto da vratimo, na sedam za koalicije, pa idemo pred građane Srbije", rekao je Vučić. 
 
Predstavnici opozicije, koji tehnički organizuju masovne proteste protiv nasilja u Srbiji, kazali su da od Vučića očekuju da ispuni sve zahteve građana.
  • Đuro Strugar

    07.06.2023 13:56
    Raspustili decu, sa namerom da nateraju roditelje da odu na godišnji, jer je sada predsezona, kako bi smanjili broj ljudi koji dolaze na proteste, jer su lošije finansijske situacije nego članovi partije...
    Još kada na sednici donese odluku da će podeliti besplatne vaučere koji u narednih 20 dana bude letovao po Srbiji, kao i da će podržati firme koje puste svoje zaposlene da idu na godišnji, tobože da bi bili sa decom i imali više vremena da se prevaziđe kompletna situacija koja je potresla Srbiju...
    Cilj, razvodnjiti proteste i ostati na vlasti, a sve ovo ćemo i onako svi mi plaćati sutra...
  • Vlada

    07.06.2023 13:48
    U centru nepažnje
    Evo, mene uopšte ne interesuje šta će najaviti po desethiljaditi put. Znam šta me interesuje. Vidimo se na protestima protiv ove bolesti zvana vlast i za neke normalne ideje i sistem vrednosti.
  • Jovan

    07.06.2023 12:41
    Koji ce nam ….. takva vlada kad nista ne znaju i nista ne odlucuju,samo nas skupo kostaju.Jedan covek-jedna vlada,tako treba da bude a tako i jeste.Ovi fikusi od premijerke i ministara neka idu sakupljati kapilarne glasove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".