Nikola Kojo tužio Maju Gojković

Glumac Nikola Kojo tužio je ministarku kulture Maju Gojković.
"Maja Gojković je već tužena", rekao je Kojo za Nova.rs.
Kako podseća Nova.rs, Kojo je na protestu "Srbija protiv nasilja" kritikovao predsednika Aleksandra Vučića, rekavši da je "uspeo da ukrade radost svojim mrakom koji širi oko sebe sa svojom interesnom grupom".
Kazao je i da je "protiv nasilja u svakom smislu koje nam se duže od 30 godina dešava, a posebno od kada je dotični gospodin na vlasti" i poručio da "treba zaustaviti zlo".
 
Ministarka kulture Maja Gojković reagovala je saopštivši da Kojo "izvrće činjenice kako bi se sakrila i potcenila podrška Vlade Srbije i aktuelne vlasti filmskim radnicima, koje do 2012. godine praktično nije bilo".
 
"Zaista sam zgrožena porukama mržnje koje je Nikola Kojo uputio, nazivajući građane Srbije pogrdnim i uvredljivim imenima. Podrugljivo, uvredljivo i sa nipodaštavanjem govoriti o građanima, samo zato što ne dele njegovo političko mišljenje i to na skupu koji se tobože organizuje povodom borbe protiv nasilja, duboko je zabrinjavajuće. Ako Nikola Kojo zna da se serije i filmovi snimaju novcem građana, morao bi da zna i da novac građana dolazi dobrim delom i od onih koje on naziva 'ovcama i govedima' i omalovažava samo zato što imaju drugačije mišljenje. Niko ne sme i nema prava da na tako neprimeren i necivilizovan način vređa građane Srbije i da im osporava pravo na opredeljenje i slobodu da ga izraze", poručila je Gojković.
  • Sosa

    07.06.2023 16:28
    Ponosna
    što živim sa ovakvim hrabrim veličinama u Srbiji!!! Nikola, srce jedno veliko od mene! I hvala!!! Dolazim iz 150km udaljenog grada u petak u Bg!!!
  • Jole

    07.06.2023 15:52
    Spremio kokice
  • Verica

    07.06.2023 15:48
    Metro
    Uvek se cudim kada procitam i ne mogu da verujem da je gradnja metroa jos aktuelna.Pa ljudi,Beograd jos nema autobusku stanicu?Pa jos nemamo osnovno?Da li se to neko sali sa izgradnjom metroa.?Pa svi znamo kako oni bespekorno izgledaju i funkcionisu na zapadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.