Đedović: Od juna plate radnika EPS-a veće za šest odsto

Ministarka energetike Dubravka Đedović najavila je da će radnicima EPS od juna plate biti veće za šest odsto i poručila da neće biti privatizacije i otpuštanja radnika.
"Od juna, veće plate za šest odsto radnicima EPS-a! Netačne su sve priče o privatizaciji i otpuštanjima!", objavila je ministarka na Instagramu.
"Cilj nije nikakva privatizacija EPS, cilj je da stvorimo uslove za bolje poslovanje, a time i bolje uslove za rad. Sigurna sam da su reforme ispravne. Ne plašim se protesta niti kritika, zanima me šta će ostati za pet ili 10 godina", rekla je Đedović za Pink.
Naglasila je da želi da uveri radnike da neće biti masovnog otpuštanja.
 
"Naprotiv, od reforme će i oni imati koristi. Kao što smo i obećali predstavnicima radnika, plate zaposlenih u EPS biće povećane od juna za šest odsto", rekla je Đedović.
 
Rekla je da je formiranje novog Nadzornog odbora EPS pri kraju i da će uskoro uslediti imenovanja.
 
"Imaćemo renomirane vrhunske stručnjake iz zemlje i sveta. Mnoge zemlje iz okruženja i Evrope uspele su uz otpore da korporativizuju svoja javna preduzeća, pre više od 15, 20 i 30 godina, da uspostave profesionalni menadžement. Primeri su Češka, Norveška i Francuska koje nisu otuđile svoja energetska preduzeća, a uspele su da stvore svetske gigante. Srbija nema prepreke da njena energetska preduzeća postanu šampioni u ovom regionu. To je naš cilj i naša strategija", kazala je ministarka.
 
Zaključila je: "Da smo hteli da prodamo Srbijagas, EPS ili Transnaftu, mogli smo to da uradimo više puta do sada."
  • Nemanja

    08.06.2023 15:57
    A radnicima Pro tenta?
  • Nezadovoljni radnik

    08.06.2023 14:49
    A plate u Pro Tentu?????
    A šta je sa nama koji smo primljeni za stalno u Pro Tent-u? Nama nisu priznate diplome sa visokih strukovnih studija niti državnih fakulteta, a onima što imaju diplome diplomiranih hemičara, master mikrobiologa u ODS-u jesu priznate?! Imamo mikrobiologe zaposlene u ODS-u preko stranke!! Pa nije to firma gde se traže mikrobiolozi i hemičari!!! Hemičari bi trebali da rade u onim firmama gde se traže hemičari, a mikrobiolozi u svoj sektor!!!!
  • zztop

    07.06.2023 17:05
    Nije ovo ništa šta će ana b. i šef sve obećati narodu večeras...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.