Savković osuđen uslovno na šest meseci, priznao da je nosio lutku

Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni Boško Savković (60) zaključili su sporazum o priznanju krivičnog dela - pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.
Okrivljenom je izrečena uslovna osuda, a on je pušten na slobodu, saopštilo je to tužilaštvo.
Naime, sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i Bošku Savkoviću izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izršiti ukoliko on ne ponovi krivično delo u roku od dve godine.
Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.
 
Okrivljeni je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa - predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje, navodi se u saopštenju.
 
Fotografija pomenutog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima.
  • Banderaš

    07.06.2023 18:08
    Inkvizicija
  • kakaaav

    07.06.2023 15:41
    gangsteraj !!!!
    sudi mu vucicev privatni sud !!!!! potonuces vucicu !!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija