Direktorat demantuje: Nije zabranjeno snimanje protesta "Srbija protiv nasilja" iz vazduha

Direktorat civilnog vazduhoplovstva demantovao je tvrdnje da je u petak zabranjeno snimanje iz vazduha šestog protesta "Srbija protiv nasilja", koji će se održati ispred Skupštine Srbije.
Direktorat je objasnio da su zahtevi za letenje bespilotnih vazduhoplova u Uslovno zabranjenoj zoni LYR-8 Beograd regulisani članom 15. Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima i članom 13. stav 2 i 3 Zakona o vazdušnom saobraćaju, na osnovu kojih Direktorat izdaje rešenje kada nadležni organi procene da su u pogledu planiranog letenja ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani ovim pravilnikom.
"Direktorat je na osnovu procene i odobrenja nadležnih organa, a u skladu sa Pravilnikom o bespilotnim vazduhoplovima, za dan 9.6.2023. godine izdao rešenje kojim se odobrava letenje u Uslovno zabranjenoj zoni (LYR 8,) za sve lokacije za koje su ispunjeni bezbednosni i drugi uslovi propisani Pravilnikom", navodi se u saopštenju Direktorata.
Dodaje se da su netačni navodi da podnosioci zahteva nisu dobili odobrenje za letenje u petak.
 
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je u četvrtak da je Direktorat zabranio snimanje trase kojom će se protestna povorka u petak kretati - od zgrade Narodne skupštine do zgrade Vlade Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.