VIDEO Olenik iz Kijeva poziva na protest u Beogradu: "Samo da znate, ništa nije slučajno"

Narodni poslanik Aleksandar Olenik pozvao je sa trga Majdan u Kijevu na protest "Srbija protiv nasilja", koji je najavljen za sutra u Beogradu.
Mediji bliski vlasti objavili su prethodno da bi sa Majdana da se ruši vlast u Srbiji, a Olenik je odgovorio na to da "ništa nije slučajno".
 
"Evo nas u Ukrajini, u Kijevu, na trgu Majdan. Ovde ćemo biti nekoliko dana i odavde vas pozivamo na sutrašnje proteste protiv nasilja u Beogradu. I samo da znate, ništa nije slučajno", napomenuo je on u videu.
Kako je dodao, "na Majdanu se branila demokratija".
 
"Vidim histeriju u režimskim medijima, pa da naglasim, na Majdanu se branila i odbranila demokratija i evropska ideja u Ukrajini. Protestima u Beogradu branimo ideje demokratije i EU u Srbiji uz podršku mnogo, mnogo više građana nego na Vučićevom kontramitingu", naveo je Olenik, koji trenutno boravi u Ukrajini.
 
Poređenja iz izjava zvaničnika u Srbiji odnose se na ukrajinske antivladine demonstracije Evromajdan, koje su srušile bivšeg proruskog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča 2014. godine.
Ambasada Ukrajine u Srbiji reagovala je 15. maja na izjave zvaničnika u Srbiji u kojima su tada upoređivali Evromajdan sa protestima u Beogradu.
 
"Ono što se ponekad pokušava u negativnom kontekstu predstaviti kao 'ukrajinski scenario' ustvari predstavlja borbu ukrajinskog naroda za svoja prava protiv korumpirane i totalitarne vlasti. Ovo je evropski izbor većine Ukrajinaca", navela je Ambasada Ukrajine tada.
 
Izjave zvaničnika u Srbiji u kojima se protesti porede sa Evromajdanom, međutim, nastavile su se i nakon reakcije ambasade Ukrajine.
  • Vladan

    12.06.2023 11:41
    Biće i Vojvodine u NATO-u, ništa ti ne brigaj.
  • B

    12.06.2023 09:10
    V
    Hahahaha xaxaxaxa još Čanak da govor održi....sa NATO zastavom i pokličem Slava Vojvodini .. Pa da šouu pocme "Demokratski"
  • Zoran

    09.06.2023 13:41
    Zoran
    E, samo još ovaj treba da se priključi opoziciji, Srbijo nema ti spasa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.