Danas šesti protest "Srbija protiv nasilja", objavljeni svi govornici

Danas se održava šesti protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.
Danas šesti protest "Srbija protiv nasilja", objavljeni svi govornici
Foto: 021.rs
Govornici će biti profesor Pravnog fakulteta - Miodrag Jovanović, glumica Seka Sablić i glumac Milan Marić, nastavnica Marina Vidojević, inače govornica na prvom protest Srbija protiv nasilja, potom - pilot Saša Jovanović, kolega i prijatelj poginulog Omera Mehića, kao i student Vanja Đurđić.
Podsetimo, više od 600 članova akademske zajednice do sada je potpisalo proglas kojim se pruža podrška građanskim protestima "Srbija protiv nasilja".
U proglasu se ističe da potpisani nastavnici, istraživači i saradnici univerziteta i instituta u Srbiji, svesni odgovornosti koju nosi akademski poziv, pružaju punu podršku zahtevima građanskih protesta koji se već pet nedelja odvijaju na ulicama naših gradova.
 
"Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji sloboda medija. Srpski javni prostor zagađen je mržnjom i nasiljem i to prevashodno sa "nacionalnih frekvencija" koje su javno dobro. Već čitavu deceniju, Srbija je zemlja u kojoj ne postoji politička odgovornost. Umesto nje, u našem društvu se kao najviša vrlina uzdiže podanički odnos prema vlasti. Iz tog razloga se i odgovor na stravične tragedije koje su ovog proleća zadesile Srbiju sveo na pokušaje nosilaca vlasti da se izbegne bilo kakva politička odgovornost", piše, između ostalog, u proglasu.
 
Trasa protesta biće od Skupštine Srbije, pored Tašmajdanskog parka do Pravnog fakulteta, odakle će se Beogradskom ulicom spustiti Slavije i potom Nemanjinom ulicom do Vlade Srbije, oko koje će se napraviti prsten.
 
Građani će moći da pripreme poruke za Ministarstvo prosvete pored kojeg će se proći, kao i za celu Vladu.
  • Pravilan izbor

    09.06.2023 15:49
    Srbija protiv vlasti.
  • s one strane duge

    09.06.2023 14:17
    ili vese volite mlevene cevape
    Ko sada ne izadje i pruzi podrsku NARODU koji se digao protiv ovog zla koje nas je zadesilo, on nije ni zasluzio da zivi bolje ni on ni njegovo pokolenje.
  • Bojan

    09.06.2023 11:43
    @Mile

    Ako će jedna blokada da ti upropasti posao ne treba ni da ga imaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija