Vanredna situacija u Sjenici, Novi Pazar angažuje dodatne snage

Vanredna situacija proglašena je sinoć na teritoriji opštine Sjenica, zbog obilnih padavina i velikog broja reka i potoka koji su se izlili iz korita.
Vanredna situacija u Sjenici, Novi Pazar angažuje dodatne snage
Foto: Beta/AP
Novi Pazar iz istih razloga angažovao je dodatnu mehanizaciju i ljudstvo, saopšteno je iz te lokalne samouprave.
"Veliki broj vodotokova se izlio iz korita, došlo je do oštećenja putne infrastrukture, plavljenja stambenih, pomoćnih i poslovnih objekata", saopštio je Štab za vanredne situacije Sjenice.
Na području te opštine sinoć je za nepun sat palo oko 55 litara kiše po kvadratnom metru.
 
Štab za vanredne situacije Novog Pazara angažovaće dodatno ljudstvo i mehanizaciju za saniranje šteta posle obilnih kiša na području gradske uprave.
 
Tokom nevremena i obilne kiše izlivala se kanalizacija u Novom Pazaru, oštećeni su neki seoski putevi, u dve kuće u Prvomajskoj ulici je prodrla voda, a od udara groma izbio je požar u jednoj kući u Hercegovačkoj ulici, saopšteno je posle sednice Štaba.
 
"Ujutru će ekipe krenuti sa čišćenjem poplavljenih dvorišta", najavljeno je iz uprave Grada Novog Pazara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.