Vučić sa Bin Zajedom: Srbija se uvek mogla osloniti na Emirate u teškim vremenima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.
Vučić sa Bin Zajedom: Srbija se uvek mogla osloniti na Emirate u teškim vremenima
Foto: 021.rs
Bilo je reči o predstojećem samitu o klimatskim promenama, saradnji i aktuelnim regionalnim i globalnim geopolitičkim pitanjima.
Predsednikov kabinet je saopštio da je Vučić zahvalio šeiku Mohamedu na pozivu da učestvuje na konferenciji COP28, koja će se krajem godine održati u Emiratima i izrazio nadu da će imati priliku da se sa njim lično razgovara.
Vučić je rekao da je partnerstvo sa UAE od najvećeg značaja za Beograd, "ne samo zbog globalnog ugleda, već i pažnje koju ova uticajna zemlja posvećuje odnosima sa Srbijom".
 
On je dodao da se "Srbija uvek mogla osloniti na Emirate u teškim vremenima" i zahvalio za uticaj UAE na međunarodnoj sceni radi smirenja napetosti na Kosovu i podrške za rešavanje situacije mirnim putem.
 
Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa, a saglasili su se da nastave zajednički da rade na unapređenju ekonomskog i investicionog partnerstva svojih dveju zemalja.
  • Boban

    10.06.2023 08:28
    Boban
    Ili trazi pare ili sprema odstupnicu za bezanje?!
  • Zemlja čudesa

    09.06.2023 22:41
    Istorijska podrška
    Malo je poznata činjenica da je Saudijska Arabija, iako tada britanska kolonija koju su nastanjivala nomadska plemena, 1914. godine poslala Srbiji 100 kamila kojima se srpska vojska prebacila preko albanskih gudura do Soluna. 1941. je saudiski šeik je, čuvši da je Hitler napao prijateljsku Srbiju, objavio fatvu za Hitlera koja je konačno profunkcionisala 1945.
  • Z49

    09.06.2023 21:36
    Dokle bre?
    Eto nama najnovijeg vrlo "povoljnog" kredita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija