BIRODI: Nema povratnih informacija iz vlasti na izveštaj o radu REM-a

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) dostavio je Izveštaj o radu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) kabinetu predsednice vlade i predsedniku Srbije, ali povratnu informaciju nije dobio.
To je danas saopštila ta organizacija.
Kako je navedeno, razlog za dostavljanje ovog izveštaja premijerki Ani Brnabić je činjenica da je ona potpisala odluku vlade o usvajanju Medijske strategije.
Tom strategijom, po navodima BIRODI-ja, predviđeno je usvajanje novog Zakona o elektronskim medijima čime se stiču uslovi da bude izabran novi Savet REM-a u skladu sa procedurom koja predviđa isključivanje državnih organa kao zakonskih predlagača.
 
U izveštaju BIRODI je ocenio da Savet REM-a krši zakon, tako što ne primenjuje ili diskreciono primenjuje zakon i pravilnik za koji je REM nadležan.
 
Takođe, BIRODI je ukazao da su se stekli uslovi za smenu članova REM-a, jer kako je ocenio, njegov Savet ne ostvaruje svoju funkciju definisanu zakonom.
  • Zika zivac

    10.06.2023 01:24
    Rem pa rem
    Taj rem je fatamorgana ,iluzija nula na kvadrat. On nista jer odluke donosi on i samo on veliki slepi vodja, lutka bez odeje njega drugi drze na polozaju jer je zaduzen mora da ispunjava sve inace ode glava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija