Vučić: Priština da napravi ustupke da bi Srbi učestvovali na novim izborima

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je za agenciju Rojters da Priština mora da napravi određene ustupke da bi Srbi učestvovali na novim izborima na severu Kosova i Metohije, prenosi RTS.

Prema Vučićevim rečima, Srbi na severu Kosova i Metohije su uvek spremni za razgovore, ali zauzvrat mora nešto da im se ponudi.

"Svi Srbi na severu Srbiju vide kao svoju zemlju, a ne Kosovo. To je realnost. Neko treba da se uhvati u koštac i tamo organizuje (nove) izbore", izjavio je predsednik Srbije, napomenuvši da i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština i da se kosovski specijalci i albanski gradonačelnici još nisu povukli.
Kako je rekao, Vojska Srbije razmišlja da li da smanji svoju borbenu gotovost.
 
"Naše vojne snage ćemo držati u visokoj pripravnosti, a ne u najvišoj borbenoj gotovosti, jer to mnogo košta", izjavio je Vučić i dodao da je "finansiranje problem".
 
Takođe je rekao da je Beograd u pregovorima sa Francuskom oko kupovine borbenih aviona tipa Rafal i ocenio da bi njihovom kupovinom Srbija postala drugačija država i mnogo veća sila. 
 
Vučić je rekao i da Srbija pregovara o daljem jačanju svoje vojske zapadnim oružjem, i da planira finalizaciju dogovora o kupovini 118 vojnih komunalnih vozila HMMWV, i da ih uveze do septembra.
 
Prema njegovim rečima, Srbija ostaje na evropskom putu, i kako je ocenio, uspela je da izbalansira svoju spoljnu politiku kako bi omogućila nastavak prijateljskih odnosa sa istorijskim saveznicima Rusijom i Kinom.
  • max

    10.06.2023 23:58
    I on sa druge planete
    Pa zar nije ovaj stručnjak prvo rekao da Srbi ne izadju na izbore. Pa srbi najebali. Ako ovaj ima gram mozga, ne znam. Kuda vodi ovaj jadan narod...
  • Djins

    10.06.2023 08:09
    @Već viđeno
    Kada će tebi biti jasno? Njemu je jako dobro. Dokle god on i ekipa mogu da klepaju narod. Naučen sa one strane Drine(kao i crnogorci) da se drzava klepa kad god ima prilike, a igricu prelazis kada predstavljaš drzavu, nastavljaš da je klepaš i ojadiš narod. Znači on prelazi igricu i sve mu je jasno, klepaće dok ga narod pušta da klepa.
    Kada ce biti narodu jasno?
  • 9

    10.06.2023 07:43
    Ti lepo da priznaš
    da si izgubio Kosovo , a onda će ti Đura oprostiti što te tuk'o .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija