Presude ni na vidiku: Pre 22 godine ubijen novinar Milan Pantić, počinioci bez kazne

Novinar Milan Pantić ubijen je na današnji dan pre 22 godine, a taj slučaj nije dobio sudski epilog.
Ubijen je u Jagodini 11. juna 2002. godine, kada se vraćao iz prodavnice. Presretnut je u ulazu zgrade u kojoj je živeo i metalnom šipkom udaran po glavi.
Pantić je bio dopisnik Večernjih novosti, a pisao je o privatizacijama u Pomoravlju.
Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever izjavila je Cenzolovki da je, osim patnje koju prolazi Pantićeva porodica, to što nema presude poruka celom društvu i svim novinarima - "niste sigurni i počinioci neće odgovarati zbog zločina".
 
"Kakva se poruka šalje novinarima i javnosti kada više od 20 godina nije rasvetljeno ubistvo jednog čoveka, jednog novinara? Na taj se način samo potvrđuje da država nema snage, niti političke volje da se uhvati ukoštac sa pitanjem sigurnosti, slobode i problemom sprege kriminala i tadašnje vlasti", rekla je Sever.
  • Banderaš

    12.06.2023 07:10
    Septička jama
    U presudi za ubistvo premijera Đinđića,piše da ga je ubio major Državne Bezbednosti Srbije !!!
    Ovde ne ubijaju strani fanatici i strani teroristi,ovde državna bezbednosna služba ubija svoje građane za rad opstanka na vlasti,lično bogaćenje i privilegije.
    Naš najveći neprijatelj je Udba koju treba rasformirati,staviti joj civilnu kontrolu,otvoriti dosijee o izvršiocima,doušnicima i informatorima i početi praviti jednu normalnu modernu državu srbiju. Ko god da dođe na vlast ako ne rasformira Udbu imaćemo Đinđiće,Paniće,Dadu Vujasinović,Ivana Stambolića...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.