Fakultet dramskih umetnosti: Podrška Benčini i njegovoj porodici, osuda vređanja glumaca

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu saopštio je da pruža "bezrezervnu podršku" kolegi Petru Benčini i njegovoj porodici koja je prethodnih dana izložena pretnjama.

Taj fakultet je u saopštenju naveo da je "u vremenu punom izazova, u kome su različiti oblici nasilja sveprisutni neprocenjivo važno da budu sačuvani solidarnost i sloboda govora".

"FDU takođe osuđuje, u javnosti, ali i parlamentu iznete optužbe i uvredljive izjave usmerene na zajednicu glumica i glumaca koji svojim glasom utiču na razumevanje aktuelnog trenutka u kome su empatija i uvažavanje najbitnije, ali nažalost sve ređe prisutne vrednosti", piše u saopštenju.
Taj fakultet je u saopštenju na svom sajtu ukazao i da se, u medijskom prostoru u kojem se istinitost i etičnost smatraju nedovoljno relevantnim kategorijama, odlučno protivi neistinitom izveštavanju i targetiranju kojem je izložena koleginica Biljana Srbljanović.
 
FDU je naveo i da zbog svega navedenog apeluje na nadležne da hitno postupe u slučaju napada na porodicu kolege Benčine.
 
Taj fakultet je apelovao i na sve aktere na medijskoj i političkoj sceni da "iz svojih arena izuzmu naše kolege koji svojim angažmanom ulažu napore u izgradnju boljeg društva, bez nasilja".
 
Benčina: MUP rekao da će sutra znati ko je poslao pretnje
 
MUP Srbije obavestio je u nedelju posle podne glumce Tamaru Dragičević i njenog supruga Petra Benčinu da su preuzeli informacije iz Tužilaštva i da će u ponedeljak doći do informacija ko stoji iza pretnji upućenih Dragičević putem društvenih mreža.
 
"Uveravan sam da ću sutra dobiti informaciju i sačekaćemo sutra. Mislim da su to shvatili ozbiljno", rekao je Benčina za N1.
 
Glumici Tamari Dragičević upućene su pretnje putem društvenih mreža u kojima se spominju njena deca i lokacije na kojima se nalaze. Benčina je istakao da to što se desilo njegovoj porodici ne bi poželeo bilo kome.
  • xqt

    11.06.2023 22:42
    Varaju se
    Prava odluka i svi drugi fakulteti treba da se pridruže. Bagra misli da je niko ne može zaustaviti.
  • /

    11.06.2023 22:03
    /
    podrska od institucija.
    kada im doktori budu vracali clanske karte znajte da se menja vlast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.