Protest Društva za srpski jezik u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije saopštilo je da će usled neodgovaranja institucija na Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema održati protest u četvrtak, 15. juna.
Protest Društva za srpski jezik u četvrtak na Filozofskom fakultetu u Beogradu
Foto: 021.rs

Protest će početi u 14 časova, u Sali heroja Filološkog fakulteta u Beogradu.

Kako je navedeno, na skupu će se obratiti predstavnici Društva za srpski jezik i književnost Srbije, Filološkog fakulteta u Beogradu, Foruma beogradskih gimnazija, Aktiva pedagoških savetnika i Saveza učitelja Republike Srbije.

Podsetimo, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije pokrenulo je Inicijativu za zaustavljanje urušavanja obrazovnog sistema, neposredno nakon tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".
 
Ovo su uradili u cilju "sprečavanja dalje degradacije prosvete i stvaranja sigurnog okruženja za nastavnike i učenike". 
 
Inicijativa je, zajedno sa potpisima, predata Ministarstvu prosvete i Narodnoj skupštini. 
 
"Niko od nadležnih nije reagovao, međutim, iz Društva za srpski jezik i književnost Srbije poručuju da ne odustaju od ispunjenja predloga i stoga organizuju i ovaj protestni skup", stoji u saopštenju.
  • Vule

    12.06.2023 20:29
    Neobicno
    A kad su onomad doneli zakon da silom menjaju srpski jezik, cutali ste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija