VIDEO Na Kosovu ponovo nemiri: Uz suzavac i sirene priveden "vođa kriminalnih bandi"

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja danas je, nakon ponovnog oglašavanja sirena u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdio da je uhapšena jedna osoba.
VIDEO Na Kosovu ponovo nemiri: Uz suzavac i sirene priveden "vođa kriminalnih bandi"
Foto: Beta/AP
Kako je naveo, reč je o vođi Civilne zaštite, ali i organizatoru napada na Kfor u Zvečanu, preneo je Kossev.
"Kosovska policija uhapsila je danas M. M, jednog od vođa kriminalne grupe Civilna zaštite", naveo je Svećlja.
On je kazao da je reč o jednom od vođa Civilne zaštite, ali i "vođi kriminalnih grupa koje su godinama terorisale naše građane, napadale pripadnike Kosovske policije i institucije Republike Kosovo".
 
Naglašava da je ova osoba bila "glavni organizator napada na snage Kfora i Kosovsku policiju u Zvečanu".
 
Svećlja tvrdi da su prilikom hapšenja napadnuti pripadnici Kosovske policije, pri čemu su trojica lakše povređena.
 
"Kao što sam kontinuirano naglašavao, prošlo je vreme kriminalnih bandi na severu naše zemlje. Svi pojedinci ili kriminalne grupe koji su narušili bezbednost i ustavni poredak Republike Kosovo suočiće se sa pravdom. Republika neće odstupiti", kazao je Svećlja.
 
 
Inače, kako su ranije preneli kosovski mediji, uhapšen je Srbin Milun Milenković zvani Lune. Prema saznanjima portala KoSSev, hapšenje je izvršeno u frizerskom salonu u Ulici Kralja Petra. 
 
Prema navodima očevidaca, policijski službenici u civilu su upali u frizerski salon i izveli jednu osobu iz objekta. RTS je javio da su kosovski specijalci izveli akciju hapšenja "s oružjem na gotovs". Koristili su suzavac i nasumično prskali okupljene građane. 
 
Nakon hapšenja u gradu se čula sirena za uzbunjivanje. 
 
 
Ubrzo nakon ovog hapšenja koje se dogodilo u centru Kosovske Mitrovice, veći broj građana okupio se na raskrsnici u Ulici Lole Ribara, odnosno kod Tehničke Škole i Doma zdravlja. Među njima ima i onih koji nose maske. Na kratko je došlo i do sukoba građana i kosovske policije.
 
Nešto dalje, u pravcu mosta u Bošnjačkoj mahali, nalazi se više vozila specijalnih jedinica Kosovske policije.
 
Sirene koje su oglasile posle hapšenja i dalje se čuju.
 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas, u 15 časova, u Pres-sali Vlade Republike Srbije, vanrednu konferenciju za medije.
  • Branko

    14.06.2023 12:58
    Kosovo je ♥️ Srbije!
    Ja neznam sto ti Srbi tamo cekaju ka glineni golubovi!
    Suma je ozelenilo.
  • Mile

    14.06.2023 07:29
    O čemu pričate više. Kriminal na severu Kosova. Hapšenja samo na severu a ceo svet zna da se na Kosovu valja droga na sve strane i tamo ne hapsite nikog. Samo su Srbi na severu kriminalci. I vi za sebe govorite da ste demokratija najveća . Nemate vi ni d od demokratije vi ste teška tortura.
  • Лиманац

    13.06.2023 19:38
    Косово и Метохија је Србија.
    Подршка српском народу на Косову и Метохији!

    Нема предаје!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.