Gojković osudila pretnje glumcima - i onima koji podržavaju i onima koji ne podržavaju proteste

Ministarka kulture Maja Gojković osudila je danas pretnje upućene zbog podrške protestu "Srbija protiv nasilja" glumačkom paru Tamari Dragičević i Petru Benčini, kao i njihovoj deci.
Gojković osudila pretnje glumcima - i onima koji podržavaju i onima koji ne podržavaju proteste
Foto: 021.rs
Gojković je u svom gostovanju na televiziji Prva apelovala na policiju i tužilaštvo da što pre pronađu počinioce.
"Apelujem na policiju i tužilaštvo da što pre nađu počinioce i obaveste javnost o tome ko je sebi dao dozvolu da na ovakav način vređa i preti deci", rekla je ministraka.
Ona je osudila i uvrede glumaca koji ne podržavaju proteste, niti se slažu sa politikom opozicije.
 
"Moram da reagujem i na trenutak kada su vređani i omalovažavani Svetislav Goncić, Rastko Janković, Laza Ristovski i mnogi drugi glumci koji se ne slažu sa politikom dela opozicije koja je odlučila da podrži određene političke proteste. Niko nije reagovao kada je jedan od poslanika opozicije upao na konferenciju za medije Beogradskog dramskog pozorišta i kada je Miloš Biković napadnut od strane jednog opozicionog političara", rekla je Gojković.
 
Na pitanje da prokomentariše zahteve glumaca koji učestvuju na protestima da im se pruži zaštita, ministraka je istakla da je "protiv grubih reči" i ponovo je uputila poziv glumačkoj profesiji da dođu u Ministarstvo na razgovor.
 
"Naravno da sam protiv toga da se koriste grube reči, da neko nekog vređa, i moj apel je da se prestane sa svih strana", rekla je ministarka.
 
Ona je apelovala na poslanike u Skupštini Srbije da prestanu da koriste teške reči.
 
"Naravno da osuđujem svakog ko preti bez obzira na političko mišljenje i apelujem na svih 250 poslanika da nema potrebe da koriste teške reči. Sve može da se kaže na drugačiji način", rekla je Gojković.
  • Zemlja čudesa

    13.06.2023 16:35
    Nemo’š prepoznati
    Ma, jel’ to ona ista Maja Gojković što je početkom ’90. godina iseljavala svo nesrpsko stanovništvo iz Vojvodine (i šire)? Nešto mi se promenila...
  • eva

    13.06.2023 16:29
    "Naša Maja"
    Čitao sam u nekim novinama kako je dotična umislila da je iz loze Obrenovića. Samo ne znam po čijoj liniji. Kompleksi su strašna stvar.
  • sasa

    13.06.2023 16:23
    Čuvena crvenkapa
    I penziju će dočekati na vlasti. Prelazila je iz stranke u stranku, radni staž joj je u politici kao i AV. To su najobičniji neradnici, a veliki filozofi koji gledaju da se udenu u državne jasle i da koriste sve ono što im budžet omogućava i više od toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.