Skupština danas o smeni Gašića, na sednici i Brnabić

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o predlogu formiranja anketnog odbora posle višednevnog pretresa, a rad će nastaviti danas, kada će u parlament doći i predsednica Vlade Ana Brnabić.
Skupština danas o smeni Gašića, na sednici i Brnabić
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Poslanici će danas započeti raspravu o predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.
Ovlašćeni predlagač za formiranje anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih tragedija, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović zahvalio je svima na učešću u raspravi.
Lazović je rekao da anketni odbor treba da utvrdi bezbednosne okolnosti koje su dovele do tragedija, doprinos medija tome, ulogu obrazovnog sistema, kao i delovanje nadležnih institucija pre i posle tragedija.
 
On je još jednom ponovio zahteve sa protesta "Srbija protiv nasilja", među kojima je ukidanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smena članova REM-a, smena rukovodstva RTS-a i drugo.
 
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da postoji podrška za formiranje anketnog odbora, ali je primetio i da je poslanički klub Ujedinjeni prilikom prijave za diskusiju naveo da će govoriti protiv tog predloga, a istovremeno su izrazili želju da budu na čelu tog odbora.
 
Sednica će danas početi u 10 časova.
  • Temerinac

    14.06.2023 16:56
    Ružić za 1 masakr podneo ostavku, a Gašić za 2 masakra ne podnosi ostavku ?
  • Čiča

    14.06.2023 15:31
    Smena je neophodna
    Brnabićevu, Gašića i Vulina smeniti u jednom danu. Da više ne sramote državu. Pa onda redom.
  • ZORO

    14.06.2023 10:51
    j"ne mogu mila majko bez njega
    Kuku nama ,kako ćemo bez "njega"!!!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.