Puzović: Situacija sa poplavama se smiruje, spremamo se za novi talas

Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je jutros da se smiruje situacija sa poplavama koje su pogodile pojedine delove Srbije, ali da se pripremaju i za naredni poplavni talas.
"U svim opštinama koje su bile ugrožene, od Ćuprije, Paraćina, Jagodine, Ćićevca, Kraljeva, Trstenika, Vrnjačke Banje, došlo je do smirivanja i situacija je mnogo bolja", rekao je Puzović za Radio-televiziju Srbije.
Rekao je da su ekipe "Srbijavoda" na terenu i sprovode kratkoročne mere koje će, u slučaju novog poplavnog talasa, omogućiti da se ugrožena mesta drže pod kontrolom.
Puzović je naveo da trenutno rade na omogućavanju da kroz kanalizacije, male reke i potoke, prođe voda koja se najavljuje u novom talasu padavina.
 
Naveo je da najavljene padavine mogu da stignu i ranije, kao i da će najviše pogoditi zapad zemlje, jugozapad, istok i jugoistok, zbog čega će "Srbijavode" danas izdati novo saopštenje i upozorenje i dati uputstvo koje će se sprovoditi na teritoriji cele Srbije.
 
Dodao je da na velikim rekama, poput Save, Dunava, Drine, Lima i Morave nema problema, već da se sve dešava na malim vodotokovima.
 
"Srbija ima više od 11.000 vodotokova drugog reda. Mere koje se moraju sprovoditi, to je čišćenje svih tih vodotokova, putnih rigola, putnih kanala, malih rečica, onih delova oko dvorišta... Ta voda faktički i ne može da dođe do velikih reka, prolazi kroz kuće i imanja", rekao je Puzović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.