VIDEO: Pogledajte kako je nabujala reka urušila most na Ibarskoj magistrali

Na magistralnom putu Kraljevo - Preljina u mestu Adrani, usled nabujale reke Musine kod Kraljeva, danas se srušio skoro ceo most.
Video koji su napravili građani koji žive u blizini prikazuje urušavanje mosta na Ibarskoj magistrali.
Ovaj most je juče tokom padavina delimično bio oštećen, a danas prepodne je došlo do urušavanja ostatka mosta.
Meštani su rekli da ih nije iznenadilo urušavanje mosta i da je samo bilo pitanje vremena kada će se to dogoditi. 
 
 
Kraljevački portal Krug.rs podseća da je taj most nadošli potok Musača pretio da odnese u poplavama i pre četiri godine, ali je tada to bilo izbegnuto.
 
Krug navodi da su meštani godinama tražili da nadležni reše problem ovog mosta nekim proširenjem, budući da postojeći most predstavlja "usko grlo". Potok Musača koji gotovo presuši u danima velikih suša, za vreme obilnih padavina pretvara se u bujicu koja nosi sve pred sobom, jer se uzvodno u njega uliva voda iz svih bočnih kanala i potoka.
 
Gradonačenik Kraljeva i šef Štaba za vanredne situacije tog grada Predrag Terzić najavio je da će danas biti proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji grada.
 
Komentarišući oštećenje mosta u Adranima, rekao je da će morati da se koriste alternativni putni pravci sve dok "Putevi Srbije" ne naprave most adekvatan količini vode koja prolazi ispod njega.
  • Voja

    18.06.2023 14:44
    Vo
    Pored projektanta odgovoran je izvodjac radova, nadzorni organ i komisija za bezbednost mosta.
  • Predrag

    17.06.2023 12:55
    Sistem radi
    Sistem radi, kaže Ona?
  • сељак

    17.06.2023 10:11
    лупетање
    Пошто читам свакаква лупетања, од СНС, до арматуре која наводно фали. Треба рећи да се није урушио мост него пристуни насип испред моста. То су замљани, а не армирано-бетонски насипи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.