Udruženje policije iz Novog Sada: Nema zakonske odgovornosti Gašića za tragične događaje

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" iz Novog Sada ocenilo je da nema zakonske odgovornosti ministra Bratislava Gašića za dva masovna ubistva koja su se dogodila u maju.
Udruženje policije iz Novog Sada: Nema zakonske odgovornosti Gašića za tragične događaje
Foto: 021.rs
Kako navode, iako je politički popularno da se traže smene ministara u ovom trenutku, one bi trebalo da su temeljene na objektivnim, obrazloženim i argumentovanim razlozima, a u ovim slučajevima to nije osnovano.
Dodaju da su poslovi ministra da rukovodi i komanduje radom, unapređuje i kontroliše rad i obezbeđuje sve preduslove za ostvarivanje ciljeva ministarstva. 
"Ministar nije u obavezi, niti je logično da poseduje informaciju o nekom pojedincu koji u nekom ruralnom naselju poseduje više oružja od čega i automatsko, kojim je 'vitlao' po ulici, kao što su mediji prenosili da je bio slučaj sa ubicom iz Mladenovca. Sa druge strane, to je operativna informacija koju bi morala da poseduje mesno područna policijska stanica, a postavlja se pitanje i zašto su komšije i meštani ćutali o svemu tome", navodi se u saopštenju udruženja policije. 
 
Dodaju da se zalažu za depolitizaciju, decentralizaciju i demilitarizaciju policije, a posebno za operativnu nezavisnost Direkcije policije. Ukazuju na to da bi bilo dvolično u ovom momentu, uzimajući u obzir stvarne nadležnosti, kriviti ministra za operativno delovanje užih organizacionih jedinica policije, u ovom slučaju područne policijske uprave i teritorijalno nadležnu policijsku stanicu. 
 
Navode i da je veći problem u unutrašnjim odnosima u okviru Direkcije policije i da je nedopustivo da skoro dve godine policija nema direktora i nema objektivnog razloga zašto se ne raspisuje konkurs.
  • Slobodan

    17.06.2023 11:01
    Ima boga
    Vidi sve,tako da vam želimo SNS u kući.
    Štite one što su malko u aferama, helikopter, savamala,naplatna rampa,tužiteljke, hrkalovićka, belivuk , EPS, PKB, Krušik,jovanjica..........pa ubistva napr... Ćuruvija, Ivanović,Cvijan,......silne korupcije,kupljene diplome......dakle niste pri čistoj pameti,zato će vam biti upamćeni sa željom da u kući sve to imate.
  • Ma

    17.06.2023 07:45
    Ma
    Ma nema frke! Upamtili smo vam i ovo pa smenom Vlasti bicete pozvani na Odgovornost!
  • Ma

    17.06.2023 07:45
    Ma
    Ma nema frke! Upamtili smo vam i ovo pa smenom Vlasti bicete pozvani na Odgovornost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija