Predragu Koluviji skinuta nanogica

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na svom Tviter nalogu da je prvooptuženom u slučaju "Jovanjica" Predragu Koluviji juče skinuta nanogica.

"Koluviji je juče skinuta nanogica. Gašić i kompanija uplašeni da bi i vlasnik Jovanjice progovorio? Zato je juče u Skupštini, nakon svedočenja inspektora Mitića, Koluvijin advokat Đuka (Vladimir Đukanović) grlio Gašića? RTS naravno isekao kadar", navela je Tepić.

"Skinuta nanogvica skida i njima teg oko vrata! Ako Koluvija pobegne", dodala je.

Kako je za N1 potvrđeno u Višem sudu u Beogradu, Koluviji, vlasniku imanja Jovanjica na kom je pronađana jedna od najvećih plantaža marihauna u Evropi, ukinuta je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja u nadležnu policijsku stanicu.
 
Koluviji su, takođe, privremeno oduzeta dva pasoša koja poseduje (srpski i nemački).
 
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je Koluviji pritvor u septembru 2021. i odredio mu kućni pritvor uz primenu elektronskog nadzora, odnosno nanogice.
 
Podsetimo, u postupku "Jovanjica 1" juče je svedočio inspektor i šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić.
 
On je rekao da Jovanjica nije afera, već fabrika za proizvodnju skanka, kao i da inspektorima nije bilo prijatno da "uhvate državu i državne organe u kriminalu".
 
Rekao je i da je Bratislav Gašić, koji je u to vreme bio direktor BIA, tražio da se sa Jovanjicom ne izlazi u javnost.
 
Mitić je rekao i da je Koluvija, prilikom pretresa imanja Jovanjica, sve vreme pokušavao da fascinira inspektore svojim kontaktima iz bezbednosnih struktura, kao i da je otvorio telefon i pokazivao mu konverzacije sa pripadnikom BIA Aleksandrom Tošićem i Bratislavom Gašićem.
 
"Ja nikad pre nisam video tako neformalno komuniciranje između osobe iz bezbednosnih struktura i čoveka iz kriminogene sredine, kao u porukama između njega i Bratislava Gašića. U tim porukama sam video prisnost i bliskost između njih dvojice, ali i da su komentarisali ljude iz opozicije, koje ja po imenu neću pominjati kako ne bih politizovao ovaj slučaj", rekao je Mitić.
 
"Gašić je znao da je Koluvija donator BIA. Meni je to bilo neverovatno saznanje da je donator BIA jedan narko-diler", dodao je.
  • V.A.Lucky

    18.06.2023 09:44
    То је због здравствених разлога,због циркулације ноге?!
  • Lilli

    17.06.2023 13:59
    Koluvija
    Nemačka,ne dozvoljava dvojno državljanstvo,oduzeće mu ga,po automatizmu,samo im treba javiti
  • Vera

    17.06.2023 13:46
    kad će...
    ....i Belivuka da puste? Mislim da je posao budućnosti zidanje zatvora inaĉe nećemo imati dovoljno kapaciteta za sva buduća suđenja, kada se oslobodimo, jer sad smo pod okupacijom mafije, gde bi zajedno sa svojim podobnim sudijama "sluźili narodu"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija