Vanredna situacija zbog poplava proglašena u 50 gradova i opština, evakuisano više od 150 ljudi

Vanredna situacija zbog poplava proglašena je do sada u 50 gradova i opština u Srbiji, a do sinoć je evakuisano više od 150 ljudi.
Kako je javila RTS, obrušio se i drugi deo mosta na Ibarskoj magistrali u Adranima kod Кraljeva, tako da je saobraćaj na tom delu magistrale ka Čačku u prekidu.
U kratkom vremenskom periodu pala je ogromna količina padavina u aleksandrovačkom kraju, gde je poplavljeno selo Lesenovci, više kuća u gradu, kao i privrednih subjekata.
Zbog klizišta obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Aleksandrovac - Jošanička Banja, kao i više seoskih puteva čime je sedam mesnih zajednica ostalo potpuno odsečeno od drugih delova opštine.
 
Porušena su tri mosta u toj opštini, a teško oštećena još tri, lokalni putevi potpuno su onesposobljeni za upotrebu, a pokidan je magistralni vodovod od Mitrovog polja.
 
Prema podacima Sektora za vanredne situacije, u Prokuplju je u toku preventivna evakuacija jednog naselja uz nasip Toplice, pošto reka raste i potencijalno može da ugrozi naselje.
  • B

    17.06.2023 11:36
    Tužno
    Koliko je po Srbiji firmi kao Karin komerc. A kad se Dunav za koju godinu izlije, pisaće se o neodgovornosti građana i sličnim glupostima.
    Pa će ceo Novi Sad biti na vodi.
  • Alwxandra

    17.06.2023 09:11
    Poplave
    Marko Blagojevic treba da odgovara sta je radio 8 godina u kancelariji za popolave za velike novce preko ugovora jel plata je za njih mala.
  • Rade

    17.06.2023 09:02
    Važno da nam naplaćuju odvonjavanje a ne rade ništa da to spreče. Kanali po ulicama zatrpani i prevorni u parkinge , niko to ne kontroliše i sankcioniše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija