Vesić: Uzalud su mostovi ili putevi ukoliko ih niko ne održava

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je u Čačku da infrastruktura u Srbiji "nije idealna jer u nju nije ništa ulagano decenijama".
"Uzalud su mostovi ili putevi ukoliko ih niko ne održava", rekao je ministar kod srušenog mosta, koji je do jutros spajao čačanska sela Mrčajevce i Slatinu i najavio da će se založiti da se donese zakon o održavanju putne infrastrukture.
Vesić je dodao da je od novembra prošle godine bio zabranjen saobraćaj preko tog mosta, jer je bio u lošem stanju i oštećen ranjim poplavama.
"Gradska vlast u Čačku je uradila sve što je trebalo. Tražili su novac od Ministarstva građevine za njegovu rekonstrukciju i tada je procenjeno da most prvo treba da se rekonstruiše, za šta smo iz budžeta izdvojili 500 miliona dinara. U međuvremenu je urađen projekat, čak su počeli i pripremne radove“, rekao je Vesić.
 
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je s Vesićem posetio mesto gde se srušio most, rekao je da će lokalna samouprava učiniti sve da se što pre krene u izgradnju novog mosta između Mrčajevaca i Slatine, "jer prelaznog rešenja nema".
 
Most između Mrčajevaca i Slatine srušila je jutros nabujala reka Zapadna Morava, a u trenutku rušenja na mostu nije bilo ljudi.
 
Iako je saobraćaj preko mosta bio zabranjen zbog ranijih oštećenja, meštani su ga koristili kako bi skratili put do Čačka ili Adrana.
 
U Čačku je u ponedeljak, 12. juna, proglašena vanredna situacija zbog poplava.
  • Aleksandar

    19.06.2023 07:57
    Ma da
    Vesić će da postane filozof, potkopaonički MaoCeTung...
    Taj most je napukao 2014, od poplavnog udara, dakle DEVET GODINA čeka na popravku, a za to vreme sns MilunTodorović od para za održavanje saobraćajne infrastrukture isplaćuje plate sns novozaposlenim u lok.administraciji i pravi bunga-bunga žurke na želovom SVAKOG VIKENDA
  • Katarina Lazarević

    18.06.2023 15:36
    Put
    Pa kakav vam je put Miloš veliki koliko puta ste ga već kršili . Vesić nesrećo jesi li prošao starim Fruškogorskim putem koji su Nemci gradili još za vreme drugog sv. Rata još je u funkciji a ne kao ovaj jadni Kineski koji je sve samo ne put bruko jedna
  • Svuda raspad

    18.06.2023 07:13
    Uzalud si ti Vesiću na tom mestu kada pojma nemaš.BG uništio pa sad predji na celu Srbiju.Nije samo kiša razorila,loši materijali i ne stručni kadar.Auto put oko BG se popravlja ponovo,Miloš Veliki treba isto ponovo iako su već krpljeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.