KFOR pozvao sve strane koje su učestvovale u incidentima na Kosovu da se uzdrže

Međunarodne mirovne snage na Kosovu - KFOR zatražile su od svih strana koje su učestvovale u incidentima na severu Kosova da se uzdrže od nasilja ili daljih radnji koje bi mogle dovesti do eskalacije.
Zatraženo je i da se obezbedi medijima da mogu bezbedno da obavljaju svoj posao.
"Sloboda štampe i sloboda izražavanja su osnovne vrednosti koje svi moraju poštovati", navodi se u saopštenju KFOR-a.
U saopštenju se podseća da je KFOR "treći reagujući subjekat", posle Policije Kosova i Euleksa, i da je kosovska policija odgovorna za obezbeđivanje vladavine prava na celom Kosovu.
 
Dodaje se da je komandant KFOR-a u redovnom kontaktu sa predstavnicima bezbednosnih institucija i organizacija na Kosovu, kao i sa predstavnicima Oružanih snaga Srbije, Misije EU za vladavinu prava – EULEKS, sa OEBS-om i diplomatskom zajednicom.
 
Novinari i drugi medijski radnici bili su meta napada grupa srpskih demonstranata u Leposaviću u petak, kada su gađani šok granatama, kamenjem, a bili su i neposredno fizički napadnuti.
 
Po podacima Asocijacije novinara Kosova, do sada je na severu bilo više od 30 napada na predstavnike medija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija