Od utorka prijave za još 100.000 turističkih vaučera, u prošloj turi podeljeni za manje od jedan dan

Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera, a od utorka, 20. juna, građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima pošte.
Od utorka prijave za još 100.000 turističkih vaučera, u prošloj turi podeljeni za manje od jedan dan
Foto: Pixabay
Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja. 
Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, kao i radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara.
Korisnici vaučera mogu biti i stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju.
 
Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini ne mogu da podnose prijave za nove. 
 
U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan podeljeno je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj "turi" .
 
Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama.
Inače, vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.
 
Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija.com, jeste 20. novembar 2023.
  • Pićuka

    18.06.2023 18:59
    Komentar br.2
    Nemojte tako. Koliko god da je malo tih 5 hiljada otimačina je kao u Lidlu. Onaj koji radi, a ispunjava uslove, nema šanse da se dočepa vaučera. Redovi ispred pošte su već od 7 ujutru. Prošli put su podelili vaučere za 9 sati. Niko ko radi ne može da stigne do vaučera.
  • Pićuka

    18.06.2023 18:43
    Oni što imaju para moraju da letuju u inostranstvu. U Srbiji nema mesta. Nemoj posle da neko prigovara.
  • Pitanje

    18.06.2023 16:22
    Šta uraditi sa 5000 hiljada dinara ? To više netreba ni davati ,izgubilo je svu prednost bez 60000 hiljada više ni poći nigde na deset dana i to samo da plati put ,spavanje eventualno da dobiješ doručak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.