Vlada Srbije usvojila odluke o broju budžetskih studenata

Vlada Srbije usvojila je odluke o broju budžetskih studenata za upis u prvu godinu osnovnih, master i doktorskih studija za akademsku 2023/24, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Vlada Srbije usvojila odluke o broju budžetskih studenata
Foto: Pixabay
U akademskoj 2023/24 u prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, osnovnih akademskih i integrisanih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika, na teret budžeta biće upisano 17.822 studenta, piše u saopštenju.
Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu studijskih programa master akademskih studija koji se finansiraju iz budžeta Republike na fakultetima čiji je osnivač Republika, u akademskoj 2023/2024. je 6.618 studenata.
Na prvu godinu doktorskih studija predviđen je upis 954 studenta koji se finansiraju iz budžeta na fakultetima čiji je osnivač Republika, što je u odnosu na prethodnu godinu više za 169 studenata.
 
Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija koji se finansiraju iz budžeta Republike na akademijama i visokim školama strukovnih studija, čiji je osnivač Republika, u školskoj 2023/2024. godini je 4.721.
 
O trošku budžeta, 126 studenata može se upisati u prvu godinu studijskih programa master strukovnih studija na akademijama i visokim školama strukovnih studija, čiji je osnivač Republika, piše u saopštenju.
 
Svaka visokoškolska ustanova donosi odluku o broju samofinansirajućih studenata.
 
AP Vojvodina posebno donosi odluke o broju studenata koji se finansiraju iz njenog budžeta, na visokoškolskim ustanovama čije je osnivač.
  • I

    18.06.2023 16:10
    Inače, po Zakonu, vlada je ovo trebala da uradi do 31. 5.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija