Predsednik Privredne komore Kosova: Zabrana uvoza srpske robe nanela štetu

Predsednik Privredne komore Kosova Ljuljzim Rafuna izjavio je da je zabrana uvoza robe iz Srbije nanela štetu kosovskoj privredi, jer je donela dodatne troškove, prenosi Ekonomija onlajn.
Predsednik Privredne komore Kosova: Zabrana uvoza srpske robe nanela štetu
Foto: 021.rs
"Privrednici nisu obavešteni, zahtev Privredne komore Kosova je da pre donošenja takve odluke treba konsultovati preduzeća, jer nedostaje javno-privatni dijalog sa Vladom Kosova. Moramo da budemo obavešteni unapred, da imamo priliku da se pripremimo za poslovanje u korist građana", rekao je Rafuna.
Sprovođenje tih mera, prema njegovim rečima, nije dobro za Kosovo, jer šalje lošu poruku potencijalnim stranim investitorima.
Rafuna je naveo da godinama na Kosovu niko ne govori o ekonomskom razvoju.
 
"Otvorene teme koje imamo sa Srbijom moramo da zatvorimo što pre, moramo da se oslobodim tog tereta i da se koncentrišemo na ekonomski razvoj zemlje. Dijalog sa Srbijom drži nas kao taoce, gubimo vreme i dve godine niko ne priča o ekonomiji, zdravstvu i vladavini prava. Mi smo koncentrisani na dijalog, tako da ovaj status najmanje odgovara Kosovu", kazao je Rafuna.
  • Риста

    19.06.2023 10:41
    Економиста
    Кад неједу наши не морају ни њихови увести економске санкције Косову вратити све камионе са границе нек пасу траву свеједно ће преко Босне и ЦГ да увозе робу из Србије

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija