Do Vučićevog Narodnog pokreta za državu "ostalo još nedelju dana": Samo Vulin dobio poziv?

Iako je do Vidovdana ostalo nedelju dana, još uvek se ne naziru ni konture Pokreta za državu i narod, čije je osnivanje baš na taj dan najavio predsednik Srbije i bivši predsednik SNS Aleksandar Vučić
Pozivajući se na izvore iz Srpske napredne stranke i koalicionih partija, Danas navodi da za sada niko ne zna šta konkretno znači osnivanje tog pokreta, pa ni oni koji su javno pozvani da budu njegov deo, kao Socijalistička partija Srbije.
Danas navodi da je poziv za učešće u najavljenom Vučećevom narodnom pokretu za sada najverovatnije dobio samo Pokret socijalista Aleksandra Vulina.
"Trenutno imamo dovoljno problema kojima se mora dati prioritet. Radi se intenzivno, a sve će se čuti i videti na Vidovdan", izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski.
 
Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta rekao je za Danas da je novi pokret Aleksandra Vučića "umro" pre nego što je formiran, a zvaničan datum propasti je bio dan velikog kontramitinga, 26. maja "kada se jasno videlo da je to promašena priča".
 
"Dva najsrećnija čoveka tog dana bili su Dodik i Dačić, koji su uživali u svakoj sekundi Vučićeve propasti", rekao je Parović i dodao da će im to "ujedno biti i alibi da eskiviraju ulazak u tog političkog Frankenštajna".
 
On je naveo da kada je "diktator na svom kraju, po pravilu ima najluđe i najmegalomanskije ideje", i dodao da je Vučićev "san da na Vidovdan bude proglašen za predsednika svih Srba i da po uzoru na 90-te na Kosovu formira srpsku autonomnu oblast (poput SAO Krajina) kako bi i tamo dobio nekog srpskog predsednika da ga podrži".
 
"Sva sreća pa će se to sve urušiti i onda će nova vlast moći da normalnom politikom brani ustavni poredak zemlje, a i regionalnu poziciju u kojoj je Beograd pijemont, a ne tamni vilajet kao danas", rekao je Parović.
 
Tekst u celosti čitajte na Danasu.
  • X

    21.06.2023 21:38
    X
    Narodni stab,narodne petrole,narodni pokret ali ste zaboravili na narodni sud.
  • pajo patak

    21.06.2023 18:21
    @Heruvim
    Hehe: ein Volk, ein Reich, ein, Fuehrer, pošto toliko često koristiš tzv "šarfes S,", koje je i u nemačkoj ortografiji skoro van upotrebe hehehehehehehe
  • Mirjana

    21.06.2023 16:11
    Zašto dobio Rusofil Vulin? Kakav je to pokret ako se poziva Putinofili tamo???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.