MUP izdao hitno uputstvo širom Srbije: Priprema pred očekivano nevreme već od večeras

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je hitno upozorenje svim svojim jedinicama, i gradonačelnicima, predsednicima opština, načelnicima upravnih okruga, kao i štabovima za vanredne situacije.
MUP izdao hitno uputstvo širom Srbije: Priprema pred očekivano nevreme već od večeras
Foto: 021.rs

Razlog je procena Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će na području Srbije tokom vikenda biti jake padavine.

Očekuje se grmljavina, grad i jak olujni severozapadni vetar, te je potrebno sprovesti određene preventivne mere.
"U cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom od poplava i pojave bujičnih poplava, ukazano je da se obezbedi mogućnost hitnog reagovanja, kao i da se stave u pripravnost nadležne komunalne službe i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama", navode u MUP-u.
 
Takođe, u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je proceniti trenutno stanje zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.
  • B

    26.06.2023 01:24
    Saopštenje grmi
    Apelujemo na gradjana da kupe čamce i gumene rukave za plivanje. Ko preživi ima besplatan kurs plivanja u septičkoj jami i notes sa slikom i autogramom predsednika.
    A svi kojima smeta malo vode po ulici, nek pogledaju kako je u Veneciji, pa niko ne kuka.
  • Gordana Milenkovic

    26.06.2023 00:48
    strinadana@gmail.com
    Smesno je kako su dolazeci na vlast 2012. g., nisu posteno ni zagrejali stolicu, a vec smo s njima dobili takve neverovatne poplave 2014. g., koje su oni pravdali "100 godisnjim vodama", zaista sramotno i otada do danas nista nas dobro s njima nije snaslo. Ako je g. Vucic bio idejni tvorac Beograda na vodi, sta je on mislio? Da je najpametniji? Pa, zar mu nista nije govorilo to sto se niko, ali niko nije usudio da radi na tome decenijama. Nego sta? Cekali Vu ica da se toga seti... svasta.
  • Bhm

    25.06.2023 20:13
    Deeeečkoooo?
    Da zaustave orotesr!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.