Za nedelju dana u nesrećama 11 smrtno stradalih: MUP apeluje da bezbedno krećete na put

Za nedelju dana u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 11, a povređeno je 140 učesnika u saobraćaju, navode u MUP.
Za nedelju dana u nesrećama 11 smrtno stradalih: MUP apeluje da bezbedno krećete na put
Foto: Pixabay
Uzroci nesreća mahom su neprilagođena brzina na putu i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Zato MUP apeluje na građane da budu vrlo obazrivi na putevima.

"Predstojećeg vikenda na putevima u Republici Srbiji, usled letnje turističke sezone očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja i stoga Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da na put kreću odmorni, da prave pauze na svaka dva sata vožnje i da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima", navode u policiji.
 
Kako navodi Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije, MUP će biti na terenu i kontrolisati poštovanje saobraćajnih propisa.
 
"Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da svojim bezbednim i odgovornim ponašanjem pomognu u očuvanju bezbednosti. Planirajte svoje putovanje, uživajte u njemu, vozite odmorni jer samo jedan sekund sna za volanom može putovanje pretvoriti u tragediju", kaže Stević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija