U Beogradu najveće interesovanje za Fakultet organizacionih nauka

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita na većini fakulteta Univerziteta u Beogradu traje do sutra, a prijemni ispiti će se održavati od 26. do 30. juna, zavisno od fakulteta.
U Beogradu najveće interesovanje za Fakultet organizacionih nauka
Foto: Pixabay
Najveće interesovanje je za Fakultet organizacionih nauka, za koji se nakon drugog dana prijavilo 2.536 kandidata, a kako se navodi na sajtu fakulteta prijemni ispit će se održati 28. i 29. juna.
 
Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu prijemni ispit organizuje 26. i 27. juna, a kandidati će polagati testove iz matematike i fizike.
 
Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu poslednji dan prijave za polaganje prijemnog ispita je danas, objavljeno je na sajtu fakulteta.
 
Kandidati koji žele indeks Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prijemni ispit polagaće 28. i 29. juna, a u protokolu polaganja ovog ispita koji je objavljen na sajtu Fakulteta navodi se da će kandidati prvog dana polagati test informisanosti o fizičkom vaspitanju i sportu, a nakon toga na bazenu SRC "Milan Gale Muškatirović" polagaće test plivanja i specifičnih motoričkih veština i sposobnosti u vodi.
 
Prijave za polaganje prijemnog ispita na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu završavaju se danas, lista prijavljenih kandidata biće objavljena sutra, a kako se navodi na sajtu Fakulteta prijemni ispit će se održati 28. juna.
 
Na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu prijemni ispit je iz dva dela. Test iz Provere sklonosti i sposobnosti (govorne, muzičke i fizičke) polagaće se 26. i 27. juna, a oni koji polože polagaće prijemni ispit 29. juna koji sadrži test iz srpskog jezika i književnosti kao i test iz opšte kulture i informisanosti.
 
Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kako je najavljeno na sajtu fakulteta, rok za prijave za polaganje prijemnog ispita je sutra, a kandidati zainteresovani za studijski program Informacione tehnologije u mašinstvu prijemni ispit iz matematike polagaće 28. juna, dok će oni zainteresovani za studijski program Mašinsko inženjerstvo matematiku polagati 29. juna.
 
Kako je saopštio Rektorat Univerziteta u Beogradu, tokom prva dva dana prijave za polaganje prijemnog ispita, osim Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, prema preliminarnim podacima, veliki broj prijavljenih je na Ekonomskom fakultetu (1.935), Pravnom (1.397) i Elektrotehničkom (1.215).
 
Slede Građevinski fakultet sa 1.170 prijavljenih kandidata, Farmaceutski (1.160) i Medicinski sa 990 zainteresovanih budućih studenata.
 
Za Arhitektonski fakultet nakon drugog dana prijavilo se 719 kandidata.
 
Prema podacima koji su do sada objavljeni na sajtu Univerziteta u Beogradu, na nekim fakultetima ima manje prijava od ukupnog broja slobodnih mesta (budžetskih i samofinansirajućih).
 
Naime, na Rudarsko - geološkom fakultetu UB do sada se prijavilo 95 kandidata a broj slobodnih mesta je 316, na Poljoprivrednom fakultetu UB broj zainteresovanih kandidata je 310, a broj slobodnih mesta 790.
 
Šumarski fakultet UB želi da upiše 110 kandidata, a broj slobodnih mesta je 340, a zainteresovanih za Ekonomski fakultet UB je 1120, na kom je broj mesta 1320.
 
Od 1400 mesta na Pravnom fakultetu UB, interesovanje je za sada za pokazalo 877 kanidata , dok je za nešto manje 1393 slobodna mesta na Filološkom fakultetu UB interesovanje pokazalo 474 kandidata.
 
Fakulteti na kojima je do sada prijavljeno najmanje kandidata su Fizički fakultet UB - prijemni želi da polaže njih 57, kao i na Fakultetu za fizičku hemiju UB gde se do sada za polaganje prijemnog prijavilo 27 kandidata.
  • Senior77 inzenjer

    23.06.2023 16:09
    Nekad za sprdnju...
    Danas za ponos i prestiz.Kad sam ja studirao na FON -u, bio je izopsten kao i Bogoslovski fakultet.Uveo je nov pritup u analizi celokupnog privrednog sistemu uz punu primenu kibernetskih i kompjuterskih dostignuca tog vremena.Entuzijazam profesora tog fakulteta pre svega profesora Petrica i njihovih naslednika prof. Boze Radenkovica i ostalih iz te generacije moze biti primer kako se osvajaju naucna dostignuca svetal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija