Jurić: Sporazumom sa MUP-om načinjen korak od sedam milja

Ministar policije Bratislav Gašić i osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić potpisali su sporazum koji podrazumeva tešnju saradnju na polju aktivnosti vezanih za bezbednost dece.

Jurić je rekao da je sporazumom načinjen "korak od sedam milja".

On je naveo da je memorandum utoliko važniji jer saradnje s prethodnim rukovodstvom MUP-a nije bilo, što je otežavalo saradnju njegove organizacije sa međunarodnim institucijama i organizacijama.
"Ne mogu vam opisati koliko smo problema imali u saradnji sa međunarodnim institucijama i ovo jeste jedan korak, i to mogu reći korak od sedam milja. Jer, organizacija poput naše jednostavno ne može da funkcioniše bez podrške kakva je Ministarstvo unutrašnjih poslova", naveo je Jurić.
 
On je rekao da je u implementaciji "Amber alert" sistema došlo do poslednje faze, kao i da je u međuvremenu poboljšan način komunikacije i rada u vezi sa digitalnom bezbednošću dece.
 
"Naša Net patrola ima jako dobru komunikaciju sa Odeljenjem za borbu protiv visoko-tehnološkog kriminala, vezano za vršnjačko nasilje i maloletničku delikvenciju, tu zajedno pripremamo strategiju kako ćemo delovati na preventivnim aktivnostima", rekao je Jurić.
  • Mr. No

    23.06.2023 16:28
    Kuda plovi ovaj brod
    Jurić je nedvosmisleno i jasno, plaćen od vlastodršca da daje legitimitet Gašiću zbog pritisaka da bude smenjen.
  • stap

    23.06.2023 16:25
    Baš je pogodio trenutak za slikanje. Dugo će posle žaliti.
  • Peko

    23.06.2023 16:15
    Sad su svi dobri
    Do sada su cutali, nisu ih interesovala izgubljena deca a ni fondacija gospodina Jurica. A sada kada popularnost opada, potpisuje se memorandum o saradnji. Sve moze, samo ostavka ne. Ali dzaba... dosao je kraj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija