Blagojević: Isplata pomoći za štetu od poplava na objektima biće sredinom jula

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je danas u Kragujevcu da će pomoć za štetu od poplava na objektima početi da se isplaćuje sredinom jula.
Do sada je prijavljeno oko 1.600 oštećenih stambenih objekata u Srbiji, koliko ih je bilo i 2019. i 2020. godine, rekao je Blagojević.
On je naveo da je poplavama obuhvaćeno 56 opština, što je više u odnosu na te dve godine.
Isplata pomoći se odnosi na sve oštećene i porušene stambene objekte, ako građevinski inženjeri ustanove da nisu bezbedni za život.
 
"Program obnove oštećenih stambenih objekata je usvojen i predviđa isplatu novčane pomoći koja je uvećana u odnosu na ranije. Uvećana je za 40 do 50 posto u zavisnosti od kategorije štete. I na taj način se zapravo rast cena građevinskog materijala i rast cena građeviskih radova preslikava na iznos novčane pomoći", kazao je Blagojević.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.