Mojsilović: Zatražio sam od Kfora hitne mere na zaštiti Srba na Kosovu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović izjavio je da je od komandanta Kfor zatražio da pripadnici te misije preduzmu hitne mere na zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji.
Mojsilović je rekao da je "srpski narod u pokrajini izložen strašnom pogromu od strane režima Aljbina Kurtija".
"Srbi su svakodnevno meta Kurtijevog režima a njihova jedina krivica je što imaju srpska imena i prezimena i što ne žele da napuste svoja ognjišta. Teror koji nad njima sprovodi Kurtijev režim više ni fizički ne može da se podnese", rekao je Mojsilović.
Kazao je da će Vojska Srbije (VS), u skladu sa Ustavom Srbije i Poveljom UN, "ako dobije naređenje vrhovnog komandanta, sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu situaciju ispuniti u potpunosti".
 
"Vojska Srbije ispunjavala je i ispunjava sve obaveze iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova a danas je jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje", dodao je Mojsilović.
  • Gagi

    24.06.2023 13:01
    Gagi
    Tragicno i Ponizavajuce!!! Brukate sve Patriote koje su dale ZIVOTE za Srbiju! Njenih dalje
  • ST

    23.06.2023 22:02
    Sve mi bi jasno kad na kraju izlaganja kaze - Zivela Srbija. E moj generale,ciji li si,da mi je znati...
  • Peka

    23.06.2023 21:24
    Srpski generali se prevrću u grobu kad vide ko im je naslednik. Teško tebi Srbijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".