Tri cisterne voza sa plinom iskočile iz šina kod Požege

Na dva kilometra od železničke stanice u Požegi sinoć oko jedan sat su iz šina iskočila tri vagona-cisterne iz kompozicije koja je prevozila plin, a koji je posle havarije počeo da curi iz jedne.

Havarija se dogodila na ulasku u Požegu iz pravca Kosjerića, kada su tri od devet cisterni iskočile sa kolovoza, saznaje Blic.

Kako Blic saznaje, mašinovođa je izašao napolje i osetio izlivanje gasa, ispostavilo se, i iz jedne cisterne. Odmah je alarmirao nadležne. Ubrzo je celo ovo područje bilo blokirano.

Opasnosti od curenja gasa više nema, ali je saobraćaj na ovom delu Barske pruge i dalje u prekidu i pitanje je kada će biti uspostavljen, jer voz sa plinom i dalje stoji na mestu gde su tri cisterne iskočile iz šina. Nadležna komisija je i na licu mesta i vrši uviđaj.
 
Zbog velikih vrućina juče je na istom mestu došlo do "sunčane krivine", deformiteta koloseka, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu. Kasnije je pušten, a pre voza koji je iskočio prugom je prošlo nekoliko železničkih kompozicija.
  • Скретничар

    24.06.2023 15:41
    Аутоматски Машиновођа
    Машиновођа изашао напоље и осетио плин је за чуђење а није осетио да су цистерне искочиле из шина опет за чуђење ,разлог Сунчана Кривина добро је да Соко јури право
  • Luka Minić

    24.06.2023 13:10
    Remontujte pruge po lokalu, ostavite se stadiona i sajma.
    Beograd nije Srbija, Srbija nije Beograd (rekao De Gol za Francusku)
  • zztop

    24.06.2023 12:16
    Kakve "sunčane krivine" krivine su to druge prirode i trebalo bi ih tako zvati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.