Vučić: Narodni pokret nije formiran jer nisam imao dovoljno slobodnog vremena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da još nije došlo do formiranja Narodnog pokreta za državu jer "zbog predsedničkih obaveza nije imao dovoljno slobodnog vremena da se bavi tim pitanjem".
"Nismo mogli jer smo bili prezauzeti situacijom na Kosovu, ali i drugim problemima. Od Ukrajine do ubistva naše dece u Beogradu i Mladenovcu. A o Kosovu bolje da ne govorim. Na dnevnom nivou smo imali problema na Kosovu. Po 20 telefonskih razgovora sam imao dnevno na temu Kosova i zato nisam mogao da se posvetim tim pitanjima. A za mene je dužnost predsednika Republike najvažnija na svetu, jer sam najponosniji na taj posao", rekao je Vučić.

On je naveo da nije mogao da nađe slobodno vreme u prethodnom periodu da se bavi time ali da se nada da će imati prilike uskoro.

"Već vodimo razgovore sa ljudima koji će imati veliku ulogu u tome, radimo i na platformi. Da li ćemo to da objavimo za 10 ili 15 dana, potpuno je svejedno", izjavio je.
 
Svoje namere vezane za novi projekat Vučić je, podsećamo, objavio na kontramitingu ispred Narodne skupštine u maju i poručio da će na Vidovdan biti formiran Narodni pokret za državu, a da će on "zamoliti SNS da bude stožer tog pokreta".
 
Kako je nedavno pisala Nova.rs, vrše se pritisci na SPS, kao i na stranke Rasima Ljajića i Dragana Markovića Palme da uđu u ovu Vučićevu organizaciju. 
 
Međutim, unutar tih partija postoje različita mišljenja i nisu svi saglasni da bi to bilo politički isplativo.
  • Preambula

    28.06.2023 20:11
    on i brat se ne spremaju za beg?
  • Momir

    28.06.2023 17:15
    Lažovizija
    Mi znamo da on laže, on zna da laže, on zna da mi znamo da on laže, mi znamo da on zna da mi znamo da on laže, ali on i dalje laže.
  • Sifone

    28.06.2023 09:23
    Ekonomski tigar je zauzet
    Samo ti Igumane teraj i radi, jer tebe da nemamo danas ne bismo bili ekonomski tigar i najbolja država na planeti. Dok tebe imamo bajke nam ne ginu, a bome i natalitet nikad gori. 20% ove godine imamo manje učenika u srednjim školama u odnosu na prethodnu godinu. Samo napred tigre možda nešto i otkriješ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.