Mali matematičari iz Srbije osvojili dva srebra i četiri bronze na Juniorskoj olimpijadi u Tirani

Takmičari iz Srbije osvojili su dve srebrne i četiri bronzane medalje na 27. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO).
Nina Šušić, učenica OŠ "Vuk Karadžić" u Beogradu i Anja Tešević, učenica Matematičke gimnazija u Beogradu, osvojile su srebrne medalje.
Vanja Jelovac, Jovan Stojadinović, Luka Preković i Mija Zelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su bronzane medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se održava od 23. do 28. juna u Tirani (Albanija), učestvovalo je 19 zemalja - 10 balkanskih i devet gostujućih.
 
Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za JBMO, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete.
 
Lider ekipe bio je dr Miloš Đorić, a zamenik lidera Srđan Stefanović, obojica sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
  • Jedna od mnogih

    28.06.2023 08:49
    Bravo!!!
    Da je do našeg predsednika i vlade, patriotizam ste trebali da pokažete bojkotovanjem jer se održava u Tirani. Mislite i dalje svojim pametnim glavama i sve najbolje vam želim. Učinili ste nešto sjajno i na ponos Srbije. To je patriotizam! Hvala vam i srećno vam bilo u daljem životu!
  • Voldi

    28.06.2023 08:43
    Blago onoj državi u koju će da se presele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija