Nakon tri godine ponovo dozvoljene posete bolnicama u Srbiji

Posete bolnicama širom Srbije ponovo su dozvoljene posle više od tri godine, ali pod određenim uslovima, pišu danas "Novosti".
Nakon tri godine ponovo dozvoljene posete bolnicama u Srbiji
Foto: 021.rs
Tu odluku donele su interne epidemiološke bolničke komisije nakon dopisa Ministarstva zdravlja.
Posete su organičene na pola sata, dozvoljen je samo jedan posetilac po pacijentu i obavezno je da nosi zaštitnu masku.
Sve bolnice imaju svoje rasporede, a kako se navodi, u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" posete su dozvoljene četiri puta nedeljno.
 
Univerzitetski klinički centar Srbije ima svoje vreme posete, a one su u potpunosti organizovane po preporukama Ministarstva zdravlja.
 
Takođe, mnoga porodilišta ponovo su dozvolila prisustvo još jedne osobe na porođaju.
 
Kako je "Novostima" rečeno u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front gde će od danas moći da se prisustvuje porođaju, uslov je da otac ili drugi blizak član porodice ima urađene sve zahtevane briseve.
  • Slavica

    05.07.2023 08:02
    Što se tiče corone ona sada cirkuliše u dosta manjem obimu, simptomi su kao kod common cold, I kao lekar ne vidim razlog da se posete ne dozvole bez maske i bez ograničenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.