Ministarstvo prosvete izdalo uputstvo za upis učenika po dualnom modelu obrazovanja

Ministarstvo prosvete Srbije je objavilo informaciju o načinu upisa učenika na obrazovne profile koji se realizuju po dualnom modelu obrazovanja.
Ministarstvo prosvete izdalo uputstvo za upis učenika po dualnom modelu obrazovanja
Foto: Pixabay

U uputstvu upućenom roditeljima i učenicima preko škola, piše da učenici koji žele da se upišu na obrazovni profil koji se realizuje po dualnom modelu, u listi želja upisuju šifru obrazovnog profila iz Konkursa i raspoređuju se po obrazovnim profilima u skladu sa ukupnim brojem poena.

"U Konkursu za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2023/24. godinu obrazovni profili su, bez obzira da li se realizuju po klasičnom ili dualnom modelu nastave, označeni istom šifrom, s tim da je uz svaki profil dat broj učenika koji može da se upiše za realizaciju po dualnom modelu", stoji u uputstvu.
Dalje se navodi da će nakon sprovedenog upisa, škole na početku školske godine organizovati roditeljske sastanke na kojima će se predstaviti kompanije sa kojima škole imaju ugovore o realizaciji dualnog modela obrazovanja, odnosno učenja kroz rad.
 
"Nakon ovih informativnih sastanaka, predstavljanja i međusobnog upoznavanja, učenici i roditelji će imati priliku da se izjasne da li žele da deo nastave realizuju po dualnom modelu kao učenje kroz rad", piše u informatoru Ministarstva prosvete.
 
Raspoređivanje učenika koji se izjasne za dualni model nastave po kompanijama, realizovaće se u skladu sa Pravilnikom o načinu raspoređivanja učenika za učenje kroz rad.
  • Жика шареница

    29.06.2023 16:39
    Само да је неки спин провала још смо у Руалном образовању а Дуалном ? то му дође кад купиш диплому па ће овима редовним писати Р на дипломи а овима са вечерњом школом Д као Дудук

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija