Dodik podneo krivičnu prijavu protiv samog sebe

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je podneo krivičnu prijavu protiv samog sebe, kao i svojih saradnika, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
Dodik podneo krivičnu prijavu protiv samog sebe
Foto: 021.rs

On je na Tviteru naveo da je odlučio da danas podnese prijavu Tužilaštvu BiH protiv srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović, premijera RS Radovana Viškovića, predsednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i protiv sebe.

"Jer smo podržali donošenje Zakona o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj", napisao je Dodik.

Dodao je da je prijavu podneo i protiv svih narodnih poslanika koji su glasali za usvajanje tog zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH.
 
Ustvrdio je da "mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva".
 
U istom tvitu je naveo da RS planira da donese i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primenjivati u Republici Srpskoj, dodavši da ovom prijavom "neće biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH".
 
Iz Tužilaštva BiH do sada nije stigla potvrda da je Dodik zaista podneo krivičnu prijavu.

Narodna skupština RS usvojila je pre tri dana Zakon o neprimenjivanju odluka Ustavnog suda na teritoriji RS, što je u političkim krugovima u Sarajevu, ali i u zapadnim međunarodnim krugovima ocenjeno kao udar na ustavni poredak BiH, Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

  • zgađen

    30.06.2023 18:20
    Gadosti na sve strane
    mile naučio o vrdalame i vučevića kako se zamajava pravda, pa stupio u dejstvo.
  • Pantelija

    30.06.2023 15:48
    ,,Sve sto imam ostavljam samom sebi."
  • ex chapman

    30.06.2023 15:00
    kakav kralj
    Vucic je imao svoje pione da podnose prijave protiv njega, a ovaj siroma mora sve sam. mogo bi sam sebe i da uhapsi, podigne optuznicu, sam sebe da brani i na kraju donese oslobadjajucu presudu
    cisto da bude 100% siguran da mu se za isto delo ne moze ponovo suditi :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija