Milovan Brkić na suđenju: Zlonamerna optužba da sam pozivao na rušenje ustavnog poretka

Glavni urednik Tabloida Milovan Brkić rekao je danas na suđenju da nije kriv, kao i da je "zlonameran i neosnovan" optužni predlog kojim ga terete za pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja.
Milovan Brkić na suđenju: Zlonamerna optužba da sam pozivao na rušenje ustavnog poretka
Foto: Medija centar Beograd

"Tokom skupa Srbija protiv nasilja na kojem sam se slučajno zatekao jedna nepoznata osoba me pitala za mišljenje. Ja nikog nisam pozivao ni na šta. Nisam primetio da me snima. Uveren sam da je to bio politički agent provokator", rekao je Brkić u Višem sudu.

Brkić nije sporio da je na snimku objavljenom u javnosti on i da govori o mladićima koji puškom izgleda treba da reše sudbinu Srbije, ali je istakao da je to rečeno samo figurativno.

"To je rečeno iz besa jer me Aleksandar Vučić stalno napada u javnosti da sam kriminalac i reketaš", naveo je Brkić naglasivši da su te optužbe potpuno lažne.
 
Zahtev njegove odbrane da ga puste iz pritvora gde, kako je naglašeno štrajkuje glađu i ozbiljno je narušio zdravlje, sudija Dušan Agatonović će odmah proslediti vanraspravnom krivičnom veću na odlučivanje jer tako zakon nalaže.
 
Advokat Vladimir Gajić je naveo da je ovo optužba "za verbalni delikt" i osveta režima prema novinaru koji ga bespoštedno kritikuje te izraz prezira prema slobodi javne reči.
 
"Neko bi ovo možda mogao da tretira kao političku nekorektnost ali nema čak ni prekršajne odgovornosti", rekao je Gajić.
 
Tužiteljka Ljiljana Komnenić je rekla za Brkića da je "kao odlični poznavalac prilika bio svestan šta govori" kao i posledica, i očekuje da sa lakoćom dokaže optužni predlog.
 
Nastavak suđenja zakazan je za 11. jul u Višem sudu.
  • Fića

    01.07.2023 09:43
    Brkić
    "Anonimni..." je Srđan Žunić, koji ima svoj YT kanal i pre ovog snimka je napravio krug oko Skupštine.
    Slučajno ili ne, to je taj snimak.
    Žunić je, inače, snimljen 2019-te kako se rukuje sa AV i prolazi mimo obezbeđenja ViP ličnosti, a oni "ne reaguju na to ni malim prstom"... (?)
    Čudno li je...?!
  • Mario

    30.06.2023 20:13
    Pustiti Brkica iz zatvora
    Kontra produktivno je držati ga dalje u zatvoru.Bolje bi bilo da ga puste da se brani sa slobode.
  • Anta

    30.06.2023 14:50
    Anta
    Covek nista nije rekao lose ili protiv drzave! Izneo je svoje misljenje sa kojim se većina Gradjana slaže kao i ja: Tiranin se setnjom nikada nerusi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".