FOTO: Tokom obuke do sada odustalo ili palo na ispitima više od trećine kandidata za Žandarmeriju

Komandant Žandarmerije general Dejan Luković izjavio je da su se na selekcionu obuku za prijem u Žandarmeriju, od 368 prijavljenih, odazvala 152 kandidata.
Kako je naveo, od onih koji su se odazvali na selekcionu obuku do sada je odustalo ili palo na eliminacionim ispitima njih 55.
Luković je, prilikom obilaska nastavnog centra Jasenovo, rekao da kandidate, nakon selekcione, očekuje osnovna obuka za Žandarmeriju, posle koje će "stati rame uz rame sa svojim kolegama u jedinici spremni i obučeni da obave najsloženije bezbednosne zadatke".
 
Kandidate koji izdrže ovaj deo obuke očekuje završni ispit u vidu borbenog marša od oko 30 kilometara, sa borbenom opremom, naoružanjem i rancem teškim oko 40 kilograma.
 
 
"Nakon uspešno završene obuke i ispita, kandidati koji prođu biće upućeni u odrede Žandarmerije, gde će pohađati osnovnu obuku za Žandarmeriju koja traje 45 dana", navodi se u saopštenju MUP-a.
  • Himzo

    02.07.2023 10:55
    "vojnicki zdravo i funkcionalno utreniranih u fit formi"

    Prijatelju, o čemu ti pričaš? "Vojnički" i "zdravo" ne pripadaju istoj rečenici. Kako da bude zdrav neko koga hrane viršletinama, pašteturinama i mesnim narescima 7. klase, nabavljenim na (nameštenom) tenderu. Vojska Srbije je jedna od retkih profesionalnih formacija koja još nema svoj MRE, a i kalorijske tablice i planovi obroka su od pre 60-70 godina.
  • Ludilo u stali

    02.07.2023 08:11
    Oficirski kadar trazi nesto od kandidata sto nikada sami nisu mogli uraditi, ili su stranacki pijuni koji cekaju penziju sa boljim prosekom ili su steroidni napuhani buduci invalidi, ali vojnicki zdravo i funkcionalno utreniranih u fit formi NEMA, bio tamo 3 decenije tako da je iz 1 ruke i sigurno tako.
  • Dusan

    02.07.2023 05:04
    to je skroz ok
    ne razumem komentare, selekcija treba da bude i strozija i svakako nek otpadne sve sto ne valja nego posle na svom poslu da ginu zbog gresaka a isto tako i da ne budu sposobni da budu na visini zadatka…
    ne pricam o korumpiranim i prljavim policajcima, pricam o onome sto treba da bude elita i zastita svih nas
    znaci prolaznost 35% i imas pravi kadar, probran

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.