Završena akcija predaje oružja bez posledica: Koliko je prikupljeno i šta će biti sa njim?

Majorka policije Bojana Otović Pjanović izjavila je da su u akciji predaje nelegalnog oružja, koja je završena u petak, predata 108.883 komada oružja i minsko-eksplozivna sredstava.
"Mi smo kao pripadnici MUP veoma zadovoljni, prvenstveno zbog velike odgovornosti koju su naši građani pokazali. Svi smo zajedno dali doprinos da kao društvo budemo bezbedniji", rekla je Otović Pjanović za N1.
Kada je reč o svim prethodnim akcijama razoružavanja, ona je ukazala da je ova poslednja neuporediva u odnosu na one pre.
"Sama činjenica da su vlasnici koji su imali oružje u legalnom posedu predavali je nesvakidašnja situacija, građani su preispitivali opravdanost posedovanja svakog komada oružja", objasnila je ona.
 
Upitana kako će se prikupljeno oružje uništavati, Otović Pjanović je rekla da će se napraviti plan uništenja, kao i da će najveći deo minsko-eksplozivnih biti uništen.
 
"Što se tiče oružja, tu imamo reciklažne centre gde se nose komadi oružja na uništenje. Veliki deo tih funkcionalnih delova oružja će se predati fabrici oružja Zastava, gde se pravi oružje za pripadnike policije i vojske", kazala je ona. 
  • Himzo

    03.07.2023 23:03
    Ne znam za vas, ali ja se nakon ove akcije osećam manje bezbedno nego pre nje. A nisam čak ni imao oružje.
  • Marko

    02.07.2023 17:08
    Ako se uzme u obzir da je nakon prethodne akcije sakupljanja oružija isto završilo u Siriji i na ovom portalu su bile vesti povodom toga, nagađam da će se ovaj put svo to oružije naći u Ukrajini.
  • savche

    02.07.2023 16:44
    Prevod
    Da prevedemo izjavu nadležnih na srpski jezik:
    Sve što valja, biće prodato ili poklonjeno podobnim kriminalcima ove zemlje. Ono najlepše će biti podeljeno rukovodiocima svih vrsta.
    Ostala tri pištolja ćemo uništiti i pokazati na televiziji kako to radimo uspešno i bolje nego iko ikada pre.
    Za preostalih 5,5 miliona komada oružja koje nije moguće oteti od naroda, jednostavno nećemo spominjati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija