Brnabić: Opozicija u Skupštini izvodi igrokaz, Vlada ne može da smeni REM

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su poslanici opozicije "politički zloupotrebili skupštinsko zasedanje", navodeći da "pričaju deset puta iste stvari" iako je ona "dala odmah obrazloženje na sve".
Brnabić: Opozicija u Skupštini izvodi igrokaz, Vlada ne može da smeni REM
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Kako je rekla, vlada ne može da smeni Regulatorno telo za elektronske medije (REM).
"Treba da građani znaju da je ovo gubljenje vremena za čitavu zemlju. U ovom trenutku izuzetno važni zakoni čekaju na usvajanje u Skupštini. Koriste (iz opozcije) zasedanje za svoju političku promociju i o svemu van dnevnog reda pričaju", rekla je Brnabić za TV Hepi, napominjući da prisustvuje sednicama parlamenta jer poštuje najavljenu temu o bezbednosti u Srbiji.
Ona je rekla da "izvršna vlast nema nikave veze sa dodelom frekvencija, niti ih dodeljuje niti može da ugasi štampani medij niti neku televiziju" i, kako je dodala, iz opozicije izvode "jedan njihov igrokaz na sednicama".
 
Kako je ocenila, opozicija sprovodi "nasilje nad građanima blokadom puteva", navodeći i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pozvao na razgovor pre četrdeset dana".
 
"Dao je javni poziv da dođu i razgovaraju kako bi se razrešilo ovo. Da li žele izbore ili ne, ili šta će biti sa REM-om, da razgovaramo u finom političkom formatu, ali oni su rekli da ne žele da razgovaraju. Pa kako misle da se u demokratiji reše problemi", upitala je Brnabić.
  • AntiZaNe

    03.07.2023 13:44
    Definicija:
    Demokratija je kad se razgovara s šefom.
  • Pljuc

    03.07.2023 11:27
    Kada smo već kod igrokaza, predugo ti imaš ulogu u ovoj predstavi!
    Kanda je vreme da se akteri menjaju...
  • Garisa

    03.07.2023 11:24
    Opa!!
    Premijerka savladava srpski jezik: IGROKAZ, lepa rec, al' zavisi iz cijih usta izadje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.