Lajčak narednih dana u poseti Beogradu i Prištini

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak narednih dana će posetiti Beograd i Prištinu, najavio je portparol Evropske unije Peter Stano.

Naveo je da je reč o poseti koja je deo redovnih aktivnosti Lajčaka, dok je portparolka Unije Zoi Muletijer izjavila da poseta dolazi na molbu Žozepa Borela.

Očekuje se da će se tokom posete razgovarati o smirivanju tenzija na severu KiM i nastavku dijaloga.
Lajčak dolazi u Prištinu i Beograd kako bi obavljao svoj svakodnevni posao na unapređenju dijaloga, kazala je portparolka Unije Zoi Muletijer.
 
Ona navodi da je, nakon prošlonedeljnog zasedanja Evropskog saveta, visoki predstavnik zatražio od Lajčaka da u narednim danima otputuje u Beograd i Prištinu kako bi razgovarao o daljem putu.
 
Mediji na KiM javljaju da će se Lajčak u Prištini sastati sa premijerom Aljbinom Kurtijem.
 
Kurti je danas potvrdio da je juče razgovarao sa Borelom i Lajčakom i da im je preneo zainteresovanost za deeskalaciju i normalizaciju na severu KiM, ali pod uslovom, kako je naveo, "uspostavaljanja vladavine prava, suočavanja kriminalaca sa pravdom ili njihovog odlaska u Srbiju".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija