FOTO Pomoć potrebna Zorici iz sela kraj Svrljiga: Živi bolesna, od socijalne pomoći, u straćari

Tridesettrogodišnja Zorica Vučković iz sela Drajinac kod Svrljiga bori se sa više stanja koja joj uništavaju život. Osim toga, živi u nehumanim uslovima u straćari, od socijalne pomoći.

Zbog fizičkog stanja ne može da radi, a jedinu pomoć ima od nekolicine prijatelja.

Amputirana joj je noga nakon infekcije koju je imala još kao devojčica, nedostaje joj deo plućnog krila, a boluje i od dijabetesa.

Njeni prijatelji apeluju na javnost i vlast da joj pomognu da preživi i da se uslovi u kojima živi poprave. Naime, pre više od deceniju opština joj je dodelila kuću u kojoj ne može da se živi, a ona boravi u straćari staroj osam decenija.
 
 
Preživljava od pomoći pojedinaca u vidu ogreva, hrane i garderobe, prinuđena da se oslanja na druge.
 
Njeni prijatelji poručuju da je Zorici moguće pomoći tako što će joj se sanirati oštećenja na kući. Osim toga, račun za pomoć otvoren je u banci Poštanska štedionica u Svrljigu: 200 122235602 67, a broj telefona za pomoć je 061/319-4134.
  • v

    04.07.2023 13:49
    pomoc
    neka svaka gradska uprava u Srbiji uplati po 50.000 i sve moze da se zavrsi. I pojedinci treba da uplate, ali kada bi bilo volje sve bi mogli da rese za nedelju dana. Evo Grad Novi Sad neka uplati sredstva za pocetak.
  • Даница

    04.07.2023 13:37
    Није ова жена једини случај сиротиње у Србији сигурно је годинама гласала за АВ- листу па су јој другови обећали индијански вигман ,2 бизона ,три метра дрва
  • Miloš iz Zemuna

    04.07.2023 13:20
    Bruka i sramota za državu i narod da naši građani tako žive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija