Poverenik: Građane Srbije najviše zanima ko može da im traži podatke o ličnosti

Poverenik Srbije za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović izjavio je da je "skoro polovina građana" upoznata s njegovim radom.
Na osnovu istraživanja, dodaje da većina ima pozitivan stav prema toj instituciji i smatra da Poverenik može da im obezbedi zaštitu podataka o ličnosti.
Marinović je, saopštila je kancelarija Poverenika, na predstavljanju rezultata istraživanja "Percepcija građana o zaštiti podataka o ličnosti" koje je sprovela agencija Kantar Srbija/TMG Insights, rekao šta građane najviše zanima.
"To je ko može da im traži podatke o ličnosti, kome mogu da se obrate u slučaju zloupotrebe, kakva su im prava i šta sve predstavlja ugrožavanje podataka o ličnosti", navodi se.
 
Marinović je istakao da rezultati istraživanja pokazuju da 60 odsto građana Srbije primećuje da se u poslednjih godinu dana više govori o zaštiti podataka o ličnosti.
 
Šef sekcije Misije OEBS-a u Srbiji za dobru upravu Agnes Bodens je izjavila da je pravo na privatnost suštinsko ljudsko pravo koje je značajnije nego ikad i da će OEBS nastaviti da pruža podršku Povereniku u zaštiti podataka o ličnosti.
  • Mikica

    06.07.2023 08:12
    Pojedini se žale na vučića i vlast,u vezi plate radi u državnoj ustanovi, to je javno a što im fb, i druge mreže znaju i šta jede i šta priča, to im je ok.
  • zztop

    04.07.2023 20:19
    Marinoviću jalova ti rabota , jel vidiš da precednik zna i iznosi u javnost i visine plata roditelja dečaka ubice , martinović javno u skupštini čeprka po ocenama iz škole aleksiću ... sve o svima nama oni znaju i misle da mi ništa o njima ne znamo, ali iznenadit će se uskoro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.